25 / 04 / 2024

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin ilk 3 katı tamamlandı!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin ilk 3 katı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın en yüksek kulesinin ilk 3 katı tamamlandı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 53 kattan oluşacak kule Avrupa'nın en yüksek kulesi unvanını alacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, 365 metre yüksekliğindeki kulede 167.5 metrelik antenin yerine yerleştirildi. Kat montajlarına başlanılan kulenin ilk 3 katı tamamlandı. Kulenin en alt katında imalatı tamamlandıktan sonra vinçler yardımıyla kaldırılan katlar sırasıyla yerleştirilecek.

 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nin ilk 3 katı tamamlandı!

 

Yılda 4.5 milyon ziyaret

Onlarca radyo ve televizyon vericinin yarattığı görüntü kirliliğini önlemek için inşa edilen kulede restoran, kafe ve seyir terasları da yer alacak. Çamlıca Kulesi'ni yılda 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

İnşaatında 300 Türk işçi çalışıyor

İnşaatında 300 Türk işçi, mühendis ve mimarın çalıştığı kulenin proje müdürlüğünü mühendis Özgen Bölük (30) yapıyor. Bölük, daha önce de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatında görev almıştı. 


Geri Dön