29 / 03 / 2024

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.



Gayrimenkul sektörü bu yıl 3. çeyrekte otomotiv sektörünü geçen bir ihracat performansı sergiledi. Ancak konut satışlarının, Ankara, İstanbul ve  İzmir  gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.


Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Kavuncu’nun moderatörlüğünü yaptığı ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısında; Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanları Prof. Dr. Kerem Alkin ile Dr. Can Fuat Gürlesel ve konuk konuşmacı E. Büyükelçi Hakkı Akil değerlendirme ve öngörülerini paylaştı.


Prof. Dr. Kerem Alkin, TÜİK verilerine istinaden yapılan yorumların, açıklanan verilerle uyuşmadığını vurguladı. Önceki 6 ayın verisinde sınırlı düzeltmeler yaptığını belirten Prof. Dr. Kerem Alkin, “Açıklanan temmuz ayı sanayi üretim verileriyle birlikte, 6.45-7.25 aralığındaki 2. çeyrek GSYH büyüme tahminimi, yüzde 6.95-7.35 olarakrevize ettim" ifadesini kullandı. Türkiye ekonomisindeki gelişmelere farklı bir bakış açısıyla baktığını söyleyen Prof. Dr. Alkin, “Enflasyon bu kadar yüksek seyrederken, MB’nin sıkı para politikası, TL’nin değer kazanmasıyla, enflasyonla mücadeleye destek oluyor. Sepet kurun gerilemesi için, döviz üzerindeki para politikası basıncının devam etmesi gerekiyor” dedi.


"Ciddi bir işletme sermaye eksiği problemi var" 

İstanbul’un uzun yıllar, yatırım ve beklentiler kategorisinde ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Dr. Can Fuat Gürlesel, yaşanan gelişmeler ve gayrimenkul sektörünün reaksiyonu nedeniyle sıralamada gerilere gidildiğini dile getirdi. Konut satışlarının dolayısıyla 3. çeyrekte üç büyük şehirde yavaşladığını belirten Gürlesel, Bursa gibi küçük şehirlerde artış gösterdiğini söyledi.




Dünya


Geri Dön