26 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de ilginç bina yıkımı!

Küçükçekmece'de ilginç bina yıkımı!

İstanbul'da yaşanan 5,8’lik depremde hasar gören Küçükçekmece'deki bir binanın yıkım çalışmalarına çatısına çıkarılan küçük bir iş makinesi ile başlandı...



İstanbul'da 26 Eylül’de gerçekleşen depremde hasar alan Küçükçekmece İnönü Mahallesi Ardahan Caddesi'ndeki bina yıkılma riski nedeniyle tahliye edilerek mühürlendi. Tamamen boşaltılarak incelemeler yapılan bina için yıkım kararı verildi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, binanın yıkım çalışmalarında değişik bir yöntem seçildi. Hasarlı binanın hemen yanında bulunan diğer binaların yıkımdan zarar görmemesi için küçük bir iş makinesi vinç yardımıyla 6 katlı binanın en üst katına çıkarıldı. Yıkım en üst kattan aşağı olacak şekilde devam ettirildi.
Önce taban sonra duvarlar yıkılıyor

İlk olarak altındaki tabanı parçalayan iş makinesi çıkan molozu binanın her katında aynı ölçüde açılmış büyük deliklerden zemin katına gönderiyor. Taban tamamen yıkıldıktan sonra rampa yardımı ile bir alt kata geçen iş makinesi daha sonra da duvarları yıkarak yine çıkan molozu deliklerden en alt kata yolluyor.

Binanın çevresine tahtalardan örülmüş bir set çekilerek, binadan düşen molozların bina çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerine zarar vermesinin önüne geçildi. 

3 kat yıkılınca iş makinesi indirilecek

Binanın eski yöneticisi olan Abbas Aydın yıkımın bir hafta devam edeceğini belirtti. İlk üç katın bu şekilde yıkılacağını ifade eden Aydın, "Herhangi bir problem yok. Yıkıma başladık, 2 gündür devam ediyor. Makineyi vinçle çıkardık. Üstten aşağı iniyor. Büyük makine gelmiş olsa yanındaki binalara zarar verir. O yüzden üsten aşağı yıkmaya mecbur kaldık. Şu anda iki kat bitti. Üçüncü katı indikten sonra büyük makine gelecek. Yıkım bir hafta içinde biter." diye konuştu.


Geri Dön