19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de önce tapu problemi çözülmeli!

Küçükçekmece'de önce tapu problemi çözülmeli!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ''Küçükçekmece Kent Meydanı olarak bilinen iki noktada da çalışmalarımız var. Atatürk Mahallesi’nde de çalışmalar yapılıyor. Henüz bir proje oluşturmadık. Önce tapu probleminin çözülmesi gerekiyor.''dedi.



Küçükçekmece Belediye Başkanı Ak Parti'li Temel Karadeniz, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu söyledi. Halkalı Meydanı'nın isminin '15 Temmuz Şeref Meydanı' olacağını açıklayan Başkan Karadeniz ile Küçükçekmece'nin değişen çehresi ve projeleri konuşuldu.


Küçükçekmece’de neler oluyor? 


Küçükçekmece 762 bin resmi nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi. İstanbul’un alan olarak en büyük ilçesi değil ama nüfus olarak en büyük yeri. Çok yoğunluk var ve bu ister istemez bazı sorunlar oluşturuyor.


Ama bizim göreve geliş sebebimiz, problemleri çözmeye çalışmak. Mesela şu anda İstanbul, Küçükçekmece ve bütün ilçeler otopark problemi yaşıyor. Bunun kısa vadede çözülemeyeceğini kabul etmek gerekiyor.


3 tane kapalı otopark projemiz var. Bu kapalı otoparkların üst tarafında kapalı pazar yerlerimiz yapılıyor. En üst tarafında ise yeşil alan ve spor alan düzenlemesi yapılacak. 


Tüm bu yaptıklarımız çözüme yeterli olacak mı?


Hali hazırda çözüm olmayacak. Çünkü bu otoparklar yapılıncaya kadar Küçükçekmece’ye giren araç sayısı artacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yapacağı ve Küçükçekmece’yi de etkileyecek hatlar var.


Halkalı Meydanı, Sefaköy, Atakent, Mehmet Akif Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’ne metro gelecek. Trafik problemi her zaman olacak ama ulaşım probleminin çözülmesi lazım.


‘DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ'


Sosyal belediyecilikte neler yapıyorsunuz? 


Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız. Evde bakım hizmetimiz var. Yaşlı insanlarımızın evlerine kadar sıcak yemek götürüyoruz. Aşevimiz sıcak yemek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet veriyor.


Kıyafetle ilgili bir mağazamız var. Orada insanlar kıyafetlerini seçip alabiliyorlar. Orada çocuklarımız için oyuncaklar da var.


Küçükçekmece için en büyük projeniz ne?


Küçükçekmece’yi değiştirecek proje, metronun Küçükçekmece’nin farklı noktalarına gelmesi olacaktır.Bu yatırımı Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir yapıyor. Ayrıca park sayımızı artırmak, birkaç noktada kültür merkezi ve semt konağı yapmak istiyoruz.Şu an ilçemizde üç farklı metro projesi var. Havaray projesinin de çalışmaları bitti. Havaray’ın gelmesiyle ulaşım daha da rahatlayacak.


Kentsel dönüşümle ilgili neler yapıyorsunuz?


Küçükçekmece’nin büyük bölümünde kaçak yapılar var. Vatandaşın bu konuda bize yardımcı olması gerekiyor. Küçükçekmece’de projesi yürütülen iki noktada çalışmalarımız var. Şu an Kanarya Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde dönüşüm sürüyor. Küçükçekmece Kent Meydanı olarak bilinen iki noktada da çalışmalarımız var. Atatürk Mahallesi’nde de çalışmalar yapılıyor. Henüz bir proje oluşturmadık. Önce tapu probleminin çözülmesi gerekiyor.


‘KÜLTÜR SANATLA İLÇEMİZİ DEĞİŞTİRİYORUZ'


Kültür sanatta neler yapıyorsunuz?


Üç kültür, bir tane gösteri merkezimiz var. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi Türkiye’nin amfi tiyatro tarzındaki en büyük gösteri merkezi. Geleneksel sanat akademimiz, müzik akademimiz var.

Kültür ve sanat alanında yaptığımız çalışmalarımızı hazırladığımız kitapçıklarda görenler hayran kalıyorlar. Kültür sanat varoş kültürünü dağıtıyor. Bu çalışmalarımızla ilçemizi değiştiriyoruz. Bütçemizin önemli kısmını buraya ayırıyoruz.


Türkiye’nin en büyük cem evi projeniz vardı. 


Yunus Emre Cem Evi’miz var. Kendilerine 7 milyona mal olabilecek anahtar teslimi bir cem evi yapma sözü verdik. Projesi hazırlandı. Çok yakında proje başlayacak. İstanbul’da böyle bir cem evi olduğunu sanmıyorum. Bu müjdeyi verebilirim. 


 2019’da tekrar sizi görebilecek miyiz?


Tüm iyi niyetimizle çalışıyoruz. Bundan sonrası vatandaşlarımızın teveccühüdür. Tekrar aday olacağım. Vatandaşlarımızın tercihi asıldır ve bunun mazereti yoktur. “Vatandaş bizi anlamadı” gibi bir mazeretin arkasına sığınmayız. Vatandaşlarımızın samimiyete, dürüstlüğe, çalışkanlığa önem verdiğini görüyorum. İki buçuk yıl içinde hiçbir problem yaşamadık. Vatandaş ne isterse o olur.


‘BİLGİ EVLERİMİZLE İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ’


Küçükçekmeceliler için neler yapıyorsunuz? 


Alt yapıdan tutun da üst yapı ve sosyal belediyeciliğe kadar her konuda aktifiz. Şu an Semt Konakları’nı yapıyoruz. Yine mahallemizin ortak ihtiyaçlarını karşılayacağımız Bilgi Evleri’miz var. Öğretmen Evi’de yapıyoruz. 24 Kasım’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Yeni hazırladığımız sosyal tesislerimiz var. İki büyük parkımızın içinde 4 sosyal tesisimiz olacak. Bunun ötesinde vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için de İyilik Merkezi’miz var.


‘HALKALI MEYDANI’NIN İSMİ 15 TEMMUZ ŞEREF MEYDANI OLUYOR’


O gece belediye olarak ne yaptınız? Bir de birçok meydanın ismi değiştirildi. Küçükçekmece’de böyle bir karar alacak mısınız? 


O gece tüm iş makinelerimizi ve çöp kamyonlarımızı diğer belediyelerimizin yaptığı gibi gerekli yerlere hemen gönderdik. O gece ülkemiz krizi müthiş yönetti. O şanlı geceyi yaşatmak adına adımlar atılmalı. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.


Halkalı Meydanı’nın adını ‘15 Temmuz Şeref Meydanı’ olarak değiştireceğiz. Bu kararı alabilmek için meclisten geçirmemiz gerekiyor. Tatil biter bitmez ilk meclis toplantımızda bu kararı alacağız.

 



Alev Gürsoy Cimin/Posta


Geri Dön