19 / 04 / 2024

Küçükçekmece’ye 5 metro hattı gelecek!

Küçükçekmece’ye 5 metro hattı gelecek!

Binali Yıldırım, Küçükçekmece’ye ilişkin projelerini sıraladı: Kanal İstanbul’la küresel güç olacağız. Yeşille maviyi buluşturacağız. İlçeye 5 adet metro hattı daha kazandıracağız diye açıklama yaptı.



AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarını Küçükçekmece'de sürdürdü.

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre Küçükçekmece Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Lisesi Proje Okulu'nda öğrencilerle buluşan Yıldırım, AK Parti ve MHP İlçe başkanlıkları ile Garip Dede Türbesi Cemevi'ne de ziyaretlerde bulundu ve STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Küçükçekmece’ye 5 metro hattı gelecek!

"Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğini teminat altına alacak bir projedir" diyen Binali Yıldırım "Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye'nin denizcilikte, deniz taşımacılığında, İstanbul'un güvenliğinde önemli bir boşluğu dolduracak olan proje: Kanal İstanbul'dur. Türkiye'nin küresel güç olma yolundaki en önemli adımlardan biri Küçükçekmece'de yapılıyor" dedi. 

Küçükçekmece'ye ilişkin önemli projeleri olduğunu dile getiren Yıldırım "Küçükçekmece'den 5 tane daha metro hattı geçecek. 57 dönümlük bir alanda su sporları tesisi kuracağız. Mevcut stadın yerine daha güzel bir stat yapmayı planlıyoruz. Küçükçekmece'ye ilişkin yeşil ağ projemiz var. Kuzeyden güneye yeşil ile maviyi birleştireceğiz. Küçükçekmece'nin bütün sahili halka açılacak" dedi. Yıldırım, Garip Dede Türbesi Cemevi ziyaretinde de, "Erzincanlıyım. Sünni ve Aleviler, binlerce yıldır Erzincan'da birlikte yaşadı. Birbirimize çok yakınız, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz" diye açıklama yaptı. 


Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!


Geri Dön