25 / 04 / 2024

Kula'daki yapılanma çalışmaları devam ediyor!

Kula'daki yapılanma çalışmaları devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çerçevede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne devri olan birimlere incelemelerde bulundu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çerçevede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne devri olan birimlere incelemelerde bulundu. Otobüs terminali, asfalt şantiyesi, mezarlık, içme suyu arıtma tesisi ve hizmet binasını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, kısa süre içerisinde yapılanmaların tamamlanmasıyla hizmetlerin tüm ilçelere en iyi şekilde ulaşacağını ifade etti.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Kula ziyaretleri çerçevesinde gerçekleştirdiği incelemelere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır,Proje Etüt Daire Başkanı Müge Kuğu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk de eşlik etti. Başkan Ergün ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin Kula’da hizmet vereceği koordinasyon merkezinde incelemede bulundu. Büyükşehir hizmet binası yerinde inceleme yapan Başkan Ergün, hizmetlerin tüm ilçelere en iyi şekilde ulaşabilmesi için ilçelerde kurulacak olan hizmet binalarının oluşturulmasında çalışmalarını hızla sürdüklerini ifade etti.


Kula’da içme suyu sevinci


Başkan Ergün ve beraberindekiler hizmet binası incelemelerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi’ne devri olan Kula İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemede bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, tesisin modern bir durumda çalıştığını ifade etti. İncelemeler sırasında aynı zamanda, tesisin bahçesinde bulundan üç adet yeni kuyu sondajının da açılışı yapılarak Kula halkının hizmetine sunuldu. Başkan Ergün, Kula halkının hizmetine sunulan yeni kuyu sondajlarının, tesisin yükünü azaltacak kalitede olduğunu da belirtti. Arıtma tesisinin ardından ise Başkan Ergün ve beraberindekiler incelemelerine asfalt şantiyesi ile devam ettiler. Buradaki asfalt şantiyesinin yaklaşık beş yıldır çalışmadığını belirten Başkan Ergün, asfalt şantiyesinin taşınarak başka bölgede kullanılabilir hale getirilebileceğini belirtti.


Büyükşehir birimleri incelendi


Başkan Ergün asfalt şantiyesinin ardından, ilçede eski zahire pazarının olduğu bölgede yer alan mezarlık alanın da inceleme bulundu. Başkan Ergün burada, mevcut mezarlık alanın yetersiz gelmesi nedeniyle mezarlığın büyütülmesiyle ilgili beraberindekilerle görüş alışverişinde bulundu. İlçedeki incelemelerinde Başkan Ergün son olarak otobüs terminalinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


Geri Dön