25 / 04 / 2024

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen Kültürpark planlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.



İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne geri yollanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu, büyükşehir tarafından revize edilerek mecliste tekarar kabul edildi. Ege'de Son Söz'de yer alan habere göre; planlar İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na tekrar yollandı ve kurulun alacağı kararın beklenmesine karar verildi. Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen planlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kültürpark ın imara açılmasına Kültürpark Platformu ndan tepki!

Açıklamada Kültürpark’a yapılmak istenen devasa yapıların ve yüklenmeye çalışılan işlevlerin yok hükmünde olduğuna dikkat çekiliyrken “Sn. Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce ve başkanlığının ilk aylarında, sadece “Kültürpark” olarak adlandırdığı park, yeni plana “Kültürpark - Fuar Alanı” olarak yansıtıldı. Planda, Kültürpark’ın ana işlevi 'İzmir Enternasyonal Fuarı ve Park Alanı’ olmasıdır” denmekte, bu işlevi tamamlayacak yardımcı unsurlar ise kültür, sanat, spor, eğlence, dinlence, sosyal tesis, Enternasyonal Fuar sergileme alanı kullanımlarıdır” şeklinde sıralanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Anlaşıldığı kadarıyla, Sn. Soyer ve ekibi ile onları onaylayan tüm Meclis üyeleri KÜLTÜRPARK’ın adının nereden geldiğini bile unutmuşlar. Bu alanın “Kültür” ve “Park”tan oluşan bir bütün olduğunu göz ardı etmek ve metrekaresinin dolarla satılacağı bir fuar ya da sergi alanına indirgemek, hem de bunu parkın ismini, içeriğini oluşturan Kültürpark’ın mimarı Sayın Dr.Behçet Uz’a rağmen yapmaktan çekinmemelerinin nasıl tanımlanacağını kamuoyuna bırakıyoruz.” 

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Kültürpark'ın imar planları netleşti!


Geri Dön