29 / 03 / 2024

Kur-faiz tartışmalarına son verip yatırımlara odaklanmalıyız!

Kur-faiz tartışmalarına son verip yatırımlara odaklanmalıyız!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Yeni Ekonomi Modeli'ne ilişkin açıklamalar yaptı. Koloğlu, ''Kur-faiz tartışmalarını bir kenara bırakıp yatırımlara odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.



Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Modeli'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Koloğlu, yaptığı yazılı açıklamasında yeni modelin piyasalarda beklenen istikrarı sağlayacağını vurguladı. Koloğlu, "Yeni Ekonomi Modeli ile açıklanacak Orta Vadeli Program ile Türkiye'nin hedeflediği büyüme ve dönüşümü sağlayacağına inancımız tamdır. Döviz kurlarında meydana gelen artışın ekonomiye yansımaları olacaktır ancak Türkiye ekonomisi tüm bu olumsuzlukları aşacak güçtedir. Kur-faiz tartışmalarını bir kenara bırakıp yatırımlara odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

İş dünyası olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yapmaya hazır olduklarının altını çizen Koloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı ve yeni modelle Türkiye ekonomisinin önünü açacak bir yapının ortaya çıktığını ifade etti.


Geri Dön