23 / 04 / 2024

Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kur korumalı TL mevduatı açıklaması 10 soruda tüm detaylarıyla!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 soruluk döviz korumalı TL mevduat hesap özeti yayınladı. Açıklamada, kimlerin döviz korumalı mevduat hesabı açabileceği, hangi tarihler arasında döviz korumalı hesap açılabileceği gibi soruların yanıtlarına yer verildi.



Soru 9: Kur Korumalı Hesaba, banka tarafından işletilecek faiz oranına ilişkin herhangi bir sınırlama var mıdır?

Cevap: Bankaların, Kur Korumalı Hesaplara uygulayacağı faiz oranı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olmayacaktır. Bankalarca uygulanacak azami faiz oranı ise asgari faiz oranının en fazla 300 bp üstünde belirlenebilecektir. Azami faiz oranı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca güncellenebilecek ve güncelleme tarihi ile sonrasında açılacak hesaplar için geçerli olacaktır. Bu esaslar Katılım Bankaları açısından katılım bankacılığı esasları çerçevesinde uygulanacaktır.

Soru 10: Kur Korumalı Hesapların açılabileceği belirli bir tarih aralığı var mıdır?

Cevap: Kur Korumalı Hesapların; mevcut durumda 21/12/2021 ve 31/12/2022 tarihleri arasında açılmış veya açılacak olması gerekmektedir."

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL?

Kripto ödemelerde Bitcoin zirveden düşüyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön