27 / 04 / 2024

Kurban fiyatlarında son durum! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban fiyatlarında son durum! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık almayan vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. İşte kurbanlık fiyatlarına dair son durum!



2022 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 30 bin TL ila 65 bin TL arasında değişmektedir.  Küçükbaş hayvanlar 2 bin 500 TL ila 6 bin TL arasında satılıyor. İstanbul’daki kurbanlıkların yüzde 70’inin satıldığı açıklandı. Kurban Bayramı’na az bir süre kala 24 Haziran itibarıyla İstanbul’a girişlerine izin verilen besiciler, belediyelerin belirlemiş olduğu alanlarda satışlarına başladı.

İstanbul’daki pazarlarda büyükbaş hayvanlar 20 bin TL ila 65 bin TL arasında alıcı buluyor. Küçükbaş hayvanlar da ağırlığına göre 2 bin 500 TL’den 6 bin TL’ye kadar satılıyor.

Besicilerin aktardığı bilgilere göre, bu yıl  belediyelerden kiralanan bir kurban çadırının fiyatı 12 bin TL’den 24 bin TL’ye çıktı.  Hayvanları taşımak için kamyon başına verilen ücret de 30 bin TL civarını buluyor. İstanbul’daki kurban pazarına geldikten sonra yapılan masraflar da göz önüne alındığında toplam maliyetin 90 bin TL’ye ulaştığı besiciler tarafından ifade ediliyor. Bir adet kamyonda 30 büyükbaş olduğunu söyleyen besiciler hayvan başına masraflarının ortalama 3 bin TL olduğunu dile getiriyorlar.

Besicilerden biri, “Satışlar gayet iyi gidiyor. 70 adedini sattık. Fiyatlar geçen yıla göre artmış durumda. 20 bin TL’den 65 bin TL’ye kadar değişiyor. Geçen yıl 93 TL’den aldığımız yem 350 TL oldu. Samanın balyası da 10 TL’den 60 TL’ye çıktı. Sattığımız hayvanları geçen sene aldığımız için bu sene çok etkilenmedik. Ancak, asıl zorluğumuz dönünce olacak. 100 hayvanı küçükten alıp beslemek 2 milyon TL’den 4 milyon TL’ye çıktı” şeklinde konuştu.

2022 buğday ve arpa fiyatları! Buğday ve arpa alım fiyatları ne kadar?

KOSGEB’den nasıl destek alınır? KOSGEB destek başvurusu nasıl yapılır?

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön