26 / 04 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin prensip anlaşmasına varıldığına ilişkin açıklamalarla risk iştahı artarken, yoğun veri gündemi ve Fed'in para politikasına ilişkin fiyatlamalar yatırımcıların odağında bulunuyor.



ABD'de borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi varlık fiyatlarını da olumlu şekilde etkiledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, dün, ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Ayrıca ABD basınında çıkan haberlere göre, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süren müzakerelerden sonra sağlanan anlaşma kapsamında borç limitinin 2 seneliğine artırılması öngörülüyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, krizin çözümü için bürokratik sürecin devam ettiğini ve Kongre'nin onayının alınmasının beklendiğini kaydederek, konuyla ilgili haber akışının yakından takip edildiğini bildirdi.

Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan Fed'in para politikasına yönelik belirsizlikler de yatırımcıların odağına yerleşti.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, geçen hafta ABD'de açıklanan veriler enflasyonun beklenen hızda düşmediğine işaret ederken, ekonomik aktivitenin de öngörülen biçimde yavaşlamadığını ortaya çıkardı.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puanlık faiz artışına gideceği şeklindeki beklentiler yüzde 62 seviyelerine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön