20 / 04 / 2024

Kurtkemeri Doğa Aktiviteleri Merkezi oluyor!

Kurtkemeri Doğa Aktiviteleri Merkezi oluyor!

Eyüp Belediyesi, Kemerburgaz’da piknik alanı olarak kullanılan Kurtkemeri bölgesindeki ormanlık alanı muhteşem bir doğa aktivite merkezine dönüştürüyor. Merkezde yürüyüş parkuru, çocuk ve yetişkin macera alanları ve sosyal tesisler olacak...




Kemerburgaz’daki Kurtkemeri ormanlık alanı muhteşem bir doğa aktivite merkezine dönüştürülüyor. Merkezde yürüyüş parkuru, çocuk ve yetişkin macera alanları ve sosyal tesisler olacak.



Eyüp Belediyesi, Kemerburgaz’da piknik alanı olarak kullanılan Kurtkemeri bölgesini  Doğa Aktiviteleri Merkezi haline getiriyor. Hazırlanan projede ilk aşamada 5 kilometrelik yürüyüş parkuru ile çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı macera alanları oluşturulacak. 



Merkezde ikinci aşamada çeşmeler, sağlıklı yaşam parkuru ve kır gazinosu hazırlanacak. Burada nişan, düğün ve toplantı gibi organizasyonlar da yapılabilecek. Kurtkemeri Doğa Aktiviteleri Merkezi’nin sadece Eyüplülerin değil, tüm İstanbulluların buluşma mekanı olacağını söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın şunları söyledi: “Belediyemizin Kurtkemeri’ndeki Sosyal Tesisleri burada çok ilgi görüyordu. Özellikle baharda ve yaz aylarında toplu piknikler, STK, dernek, vakıf ve okulların pikniklerini burada yapıyorlardı. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle gerçekten çok özel olan bu bölgemizden daha iyi faydalanabilmek amacıyla buraya Doğa Aktiviteleri Merkezi kurmaya karar verdik. İstanbullular muhteşem doğasıyla kent yaşamının stresinden uzak güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirebilecekleri çok özel bir merkeze kavuşacak."


YAZ SONUNA KADAR BİTİRİLECEK


Başkan Aydın, Kurtkemeri Doğa Aktiviteleri Merkezi projesinin hazırlandığını inşaata hemen başlanacağanı belirterek, "İnşallah bu yaz sonuna kadar tamamlamış olacağız” diye konuştu. 




ERCAN ÖZTÜRK/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön