19 / 03 / 2024

Kurtköy, Teknopark İstanbul ile 2013’ü hareketli geçiriyor!

Kurtköy, Teknopark İstanbul ile 2013’ü hareketli geçiriyor!

Son yıllarda Anadolu Yakası’nın yatırım deposu haline gelen Kurtköy, 2013 yılını hareketli geçiriyor. Bölgede yıl içinde birçok konut projesinde yaşam başlayacağı gibi, merakla beklenen Teknopark İstanbul’la da fiyatların yükselmesi bekleniyor.



Kurtköy… Anadolu Yakası’nın son dönem yıldızlarından sadece biri. İnşaat sektörü yatırımcılarının dikkat kesildiği bir bölge olmayı başaran Kurtköy, 2013 yılında da gelişim hızından ödün vermiyor. Gerek gayrimenkul gerek eğitim gerekse ticari alanlarda yapımı devam eden projeler bu yıl bölgenin çıtasını daha da yükseltmeye hazırlanıyor.   


Kurtköy’ün kaderinin dönüm noktası Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılmasıyla gerçekleşti. O yıllarda İstanbul’un yeni havaalanının bölge sınırlarında hayat bulması Kurtköy’ü o güne kadar tanışmadığı yatırımlarla karşılaştırdı. Konut, ticaret, eğitim, turizm yatırımlarının yeni gözdesi olarak sivrilmeye başladı. Tabii bunda bölgenin şehrin ana ulaşım akslarına yakın olması ve planlı bir yapılaşmaya izin verecek zemininin bulunması da etkin rol oynadı.


Sabiha Gökçen Havalimanı’nı takiben F1 İstanbul Park ve Via Port Alışveriş Merkezi projelerinin yapılmasıyla bölgenin ivmesi daha da yükseldi. Yanı sıra Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Koç Lisesi gibi eğitim yapıları da bölgeyi farklı noktalara taşımaya devam etti. Bugün Kurtköy’de lojistikten banka operasyon merkezlerine, tersaneden sanayi bölgelerine kadar birbirinden farklı sektör yatırımlarını görmek mümkün oldu. 


 Kurtköy, Teknopark İstanbul ile 2013’ü hareketli geçiriyor!


Kurtköy’ün iki domino taşı…

Kurtköy’ün kaderini Sabiha Gökçen Havalimanı öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak hiç de yanlış olmaz. Zira Kurtköy, havalimanının yükseltilmesiyle gelişiminde atağa geçti. Şimdilerde ise bölgenin kaderinde kilit nokta oynayan ikinci bir proje var. O da yapımı devam eden Teknopark İstanbul. 


Bünyesinde bin şirket ve 30 bin personeli barındıracak Teknopark İstanbul tam tamına 2 milyon 500 bin metrekare alan üzerine konumlandırılıyor. Türkiye’nin en büyük teknoparkı olan yapı, Kurtköy’ün Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sonra ikinci domino taşı olmaya hazırlanıyor. Sadece Türkiye’de değil, ülke sınırları dışında da ender teknoparklardan biri olacak şekilde tasarlanan proje Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana ortaklığında yürütülüyor. 2 milyar dolarlık yatırım yapılacak Teknopark İstanbul’un 2023 yılına kadar geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin ilk etabı ise 2013 yılı ortasında bitirilerek, yaşamın başlaması sağlanacak. 


Kurtköy, Teknopark İstanbul ile 2013’ü hareketli geçiriyor!


Kurtköy’de 2013 yılında neler olacak?

Yatırımcıların yakın markajında olan Kurtköy’de 2013 yılı ise hareketli geçecek. Çünkü bölgede bu yıl sonuna kadar birçok projede yaşam başlayacak. Teknopark İstanbul’un yanı sıra 2013’de bölgede yaşamın start alacağı projeler arasında Dumankaya’nın Cadde’si, Cihan İnşaat’ın Park Life’ı, Kent Toplu Konut ve Maslak Yapı’nın Kentplus Newport’u, Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı’nın W Bahçe’si, Başarır İnşaat’ın Helenium Wings’i, yine Dumankaya’nın Kurtköy Flex’i geliyor. 


Bu projelerden Dumankaya Cadde’de konut fiyatları 184 bin TL’den, Park Life’ta 176 bin TL’den, Kentplus Newport’ta 165 bin TL’den, W Bahçe’de 197 bin TL’den, Helenium Wings’te 175 bin TL’den ve Kurtköy Flex’te ise 110 bin 700 TL’den başlangıç gösteriyor.


Teknopark İstanbul’la fiyatlar yüzde 15 artar

Bir dizi gelişmenin yaşandığı Kurtköy, şehrin yatırımcısına kazandırdığı bölgelerinin de başında geliyor. Nitekim RE/MAX Vista Gayrimenkul Danışmanı Dinçer Dellal, bölgenin yatırımcısına prim yaptırdığını söyleyerek, Kurtköy’deki fiyat tablosunu şu sözlerle ifade etti, “Bölgede deprem öncesi yapılan satılık konutlarda fiyatlar 75 bin TL’den başlıyor, 100 bin TL’lere çıkıyor. Deprem sonrası yapılan satılık konut fiyatlarına baktığımızda ise bu aralığın 90 bin TL ile 450 bin TL olduğunu görüyoruz”. 


Kurtköy’deki kira oranlarına da değinen Dinçer Dellal, “Yine deprem öncesi yapılan konutlarda kiralar 350 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Deprem sonrası yapılan yeni projelerde ise kiralar 500 TL ile 1500 TL arasında” açıklamasında bulundu. Bölgede arsanın da azaldığını dile getiren Dellal, mevcut satılık arsaların metrekare birim fiyatlarının 2 bin 250 TL olduğunu ifade etti. 

Dinçer Dellal, yapım aşamasında olan ve ilk etabında yaşamın 2013 yılı içerisinde başlayacağı Teknopark İstanbul projesinin bölgedeki fiyatları etkileyeceğini de sözlerine ekledi, “Teknopark İstanbul’da bu yıl içinde yaşamın başlamasını bekliyoruz. Projenin bu yıl kapılarını açmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatlarının da yüzde 10 veya 15 oranlarında artacağını düşünüyoruz” dedi. 


Stüdyo ve 1+1 dairelere talep artıyor

Kurtköy’de ağırlıklı olarak stüdyo ve 1+1 daireler inşa ediliyor. Nitekim bölgede stüdyo ve 1+1 dairelere talepte her geçen gün artıyor. Bölgede Teknopark İstanbul gibi geliştirilen projelerle bu tip dairelere ilginin arttığını anlatan Dellal, “Teknopark İstanbul bin şirket ve 30 bin personeli barındıracak büyük bir proje. Tüm bunları göz önüne aldığımızda küçük metrekareli dairelere talepte artıyor” değerlendirmesinde bulundu. 


Kurtköy’de ulaşım..

Yatırımcı sayısının her geçen gün arttığı bölgeyi cazip hale getiren unsurların başında ulaşım kolaylığı geliyor. Kolay ulaşılır bir bölge olan Kurtköy, E-5 ve E-6 yolları arasındaki konumuyla dikkat çekiyor. Ayrıca 2012’de hizmete giren Kadıköy – Kartal metro hattının ikinci etabı da Kartal – Kurtköy hattından geçecek. Yanı sıra metro hattı  Marmaray  projesi ile entegre olup, diğer bölgelere erişim daha da kolaylaşacak. 


Yatırımcısına avantajları neler? 

İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı bir bölge olan Kurtköy, bugün 55 bin kişilik nüfusa sahip. Bu rakam 2000 yılında 31 bin kişi idi. 11.8 milyon metrekarelik alandan oluşan bölge,  deprem açısından sağlam bir zemine sahip. Bunun yanı sıra sakinlerine doğayla baş başa bir hayat sunuyor. Bölge, Aydos Ormanı’na yakınlığı ile biliniyor. Kartal gibi Merkezi İş Alanı bölgesine olan kısa mesafesi de Kurtköy’e avantaj sağlayan diğer unsurlar arasında. Son yıllarda 5 yıldızlı otellerin de inşa edildiği Kurtköy, AVM’leri ile de sakinlerine sosyal alanlar sunuyor. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön