28 / 03 / 2024

Kurtuluş'taki rezidans projesine 33 büyük grup teklif verdi!

Kurtuluş'taki rezidans projesine 33 büyük grup teklif verdi!

Adnan Polat, İstanbul Kurtuluş'ta Aya Tanaş, Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı'na ait arazi üzerinde gerçekleştirilecek alışveriş merkezi (AVM), rezidans projesi için teklifte bulundu...



İstanbul Kurtuluş'ta Aya Tanaş, Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı'na ait 20 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde gerçekleştirilecek alışveriş merkezi (AVM), rezidans projesinin ne zaman hayata geçeceği merakla bekleniyor.

Vakıf yönetimi geçtiğimiz nisan ayında projeyi kat karşılığı gerçekleştirecek inşaat şirketini tespit etmek amacıyla ihale düzenlemişti. Halen değerlendirme sürüyor.

Büyük inşaat şirketlerinin çoğunun gözü kulağı şu günlerde vakıf yönetiminin yapacağı değerlendirmede. Teklifler alındı, 33 büyük grubun verdiği tekliflere ilişkin sonuçların kısa bir süre sonra açıklanması bekleniyor. Aralarında Polat İnşaat'ın yanı sıra Varyap, Ofton, Baytur gibi sektörün önde gelen birçok inşaat şirketinin teklifinin bulunduğu belirtiliyor.

Meraklı bekleyiş kilisenin sahibi olduğu alan üzerinde yer alan 101 kiracı için de söz konusu. Tamamı 20 dönüm üzerinde yer alacak proje, 2-3 katlı AVM, rezidans, çarşı ve otoparktan oluşacak.

Aldığımız bilgilere göre Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat vakıf arazisine ve üzerine kurulacak projeye ayrı bir önem veriyor. Bu işle bizzat kendisi ilgileniyormuş. Hatta ihaleden önce ve ihalenin değerlendirme sürecinde vakıf yönetimi ile çeşitli görüşmelerde bizzat kendisi bulunmuş.
Ekonomist


Geri Dön