16 / 04 / 2024

Kuruçeşme Arena icradan satışa çıkıyor!

Kuruçeşme Arena icradan satışa çıkıyor!

Kuruçeşme Arena, sahibi Tahsin Kaya'nın borçları nedeniyle satışa çıkıyor



Arena'nın sahibi eski Fenerbahçe Başkanı Tahsin Kaya'nın borçları nedeniyle 1 Aralık'ta gerçekleşecek ihale için muhammen bedel 120 milyon TL olarak belirlendi. Kaya ise, "Ben ihaleden önce borcumu öderim. Satış olmayacak" dedi

Açılışından bu yana 1 milyonun üzerinde izleyiciyi Shakira, Bjork, Kylie Minoque, Lenny Kravitz, Sting, Deperche Mode gibi dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturan Kuruçeşme Arena, icralık oldu. Boğaz'a nazır Arena'nın sahibi eski Fenerbahçe Başkanı Tahsin Kaya, alacaklılarıyla anlaşmazlığa düşünce, Arena hakkında haciz işlemi başlatıldı. 120 milyon TL muhammen bedelle yapılacak ilk ihale 1 Aralık'ta gerçekleşecek. Bu ihalede alıcı bulunamazsa 11 Aralık'ta yeniden ihaleye çıkılacak.

İKİ ETAPTA SATILACAK

2005 yılından bu yana organizasyonlara ev sahipliği yapan Kuruçeşme Arena'nın içinde bulunduğu 15 bin metrekarelik arsanın satışı iki aşamada yapılacak, ilk etapta 5 bin 381 metrekarelik ilk bölüm 43 milyon 52 bin TL, ,Kuruçeşme Arena'nın da içinde bulunduğu 9 bin 656 metrekarelik ikinci bölümü ise 77 milyon 249 bin TL'den satışa çıkartılacak. Bodrumlar dahil toplam inşaat alanı 38 bin 530 metrekare olan arazi, turizm ruhsatına da sahip. Arsanın sahibi Kayalar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sahibi Tahsin Kaya ise ihalenin olmayacağını iddia ediyor. Sorunun inşaat konusunda ticaret yaptığı iki şirketle arasındaki husumetten kaynaklandığını ifade eden Kaya şöyle konuştu: "Ortada ciddi bir sorun yok. Alacak hanesinde ne yazıyorsa ödeyeceğim. Kuruçeşme Arena ve tüm araziyi ihaleye çıkmadan kurtaracağım. Satış falan olmayacak."

Kuruçeşme Arena Kayalar Inşaat'a ait. Ancak, konser alanı 2004 yılından bu yana Beşiktaş Belediyesi'nin katkısıyla BKM tarafından kiralanıyor. Yetkililer "Bu ilk haciz girişimi değil" diyor.
Ayşegül AKYARLI GÜVEN/Gazete Habertürk

İlgili haber:

Kuruçeşme Arena icradan satılacak!


Geri Dön