24 / 04 / 2024

Kuruçeşme otel projesi 2-3 yıl içinde devreye girecek!

Kuruçeşme otel projesi 2-3 yıl içinde devreye girecek!

Astaş Holding, Kuruçeşme ve Sultanahmet'te hayata geçireceği iki otel projesi için 500 milyon dolarlık bir yatırım tutarı öngörüyor. Vedat Aşçı Kuruçeşme otel projesinin 2-3 yıl içinde devreye gireceğini söyledi



Astaş Holding, İstanbul Boğaz'ında bulunan 15 bin metrekarelik Kuruçeşme Arena arazisini satın aldı.



Şirket rezidans için de arazi bakıyor


İnşaat ve tekstil makineleri sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul sektöründe güne kadar 1,5 milyar dolarlık projeyi hayata geçiren Astaş Holding yeni projeler için hızını artırdı. Şirket önümüzdeki 4 yıl içinde sektöre 3 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, "Önümüzdeki 3 yıl içinde markalı ve lüks rezidans, ofis, otel ve niş gayrimenkul yatırımlarıyla sofistike beklentileri olanlara hitap etmeye devam edeceğiz. Özellikle İstanbul olmak üzere üç milyar ABD dolarlık proje geliştirerek Türk ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedef içinde son aldığımız arazi yatırımı üzerinde geliştirilecek otel projesi de yer alıyor" dedi.


Boğaza cephesi 200 metre


Şirketin bünyesine kattığı arazinin 200 metreye yakın Boğaz cephesi bulunuyor. Arazinin satış fiyatını araziyi aldıkları kişinin istememesi üzerine açıklamadıklarını belirten Aşçıoğlu, "İki yıldan bu yana mal sahipleri ile görüşme maratonunu sürdürüyorduk. Nihayetinde arazi sahibi ile el sıkıştık ve araziyi Astaş Holding Grubu'na ait olan Esta şirketine dahil etti. Tapu işlemleri tamamlandı. Kuruçeşme'deki otel projesinin yanı sıra Sultanahmet'te de bir otel projesi hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.


500 milyon dolarlık yatırım


Şirket her iki otel projesinde de dünyanın en lüks otel grubu olan Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapacak. Türkiye'de ve uluslararası projelerde de birlikte yatırım yapma konusunda Mandarin Oriental Hotel Group ile prensipte mutabık kalan Astaş Holding, Kuruçeşme ve Sultanahmet'te hayata geçireceği iki otel projesi için 500 milyon dolarlık bir yatırım tutarı öngörüyor. Vedat Aşçı Kuruçeşme otel projesinin 2-3 yıl içinde devreye gireceğini söyledi.


İkinci ortaklık oldu


Şirketin Mandarin Oriental Hotel Group ile Kuruçeşme Arena'da yapacağı ortak proje birlikte iş yapacakları ikinci proje olacak. Bu yıl içinde tanıtımı yapılan ve inşaatına başlanan ilk proje ise Bodrum  Göltürkbükü Cennet Koyu'nda 600 bin metrekarelik arazide hayata geçiriliyor. Proje villa, rezidans ve lüks resort otelden oluşuyor. Çam ağaçlarıyla bezeli olan lüks resortta 540-760 metrekare villaların fiyatları 3 milyon-4.5 milyon euro, 200-375 metrekare tek kat ve dubleks rezidansların fiyatları ise 900 bin euro ile 2 milyon euro arasında değişiyor. Villaların kendilerine ait 1000 ile 3 bin metrekare arasında değişen özel bahçeleri, terasları ve havuzları bulunuyor.


İstanbul'a rezidans


Mandarin Oriental Hotel Group'un 28 ülkede 45 oteli bulunuyor. Hong Kong merkezli, otel grubu ile yatırımlarına devam edeceklerini belirten Vedat Aşçı, Mandarin Oriental L Hotel Group ile Türkiye dışında da projeler geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardık. Sadece dünyanın en önemli lüks otel markasını Türkiye'ye getirmiş olmakla kalmadık, aynı zamanda yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapması için de zemin oluşturmuş olduk. Astaş Holding olarak lüks gayrimenkul projeleri geliştirmeye ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Etiler, Ulus, Beşiktaş bölgesinde ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Dünyanın en varlıklı aileleri, jet seti, devlet başkanlarının kalacağı mekanlar için araziler arıyoruz" bilgisini verdi.


HABER: EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön