25 / 04 / 2024

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalıyı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satıyor...



T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu tarafından, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satışa sunuldu. gayrimenkulün satış ihalesi 27 Ekim tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

2020/15 SATIŞ Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: TAPU KAYDI: Satış istenilen taşınmaz Istanbul lli, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada, 4 sayılı parselde kayıtlı 2.590 m2 arsa alanlı "Bahçeli Ahşap Yali" vasıflı taşınmaz bağlı hak ve yükümlülükleri ile birlikte ihale edilecektir. Satış dosyası içerisinde mevcut Istanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2021/335 esas 2021/692 karar 09/07/2021 tarihli kıymet takdirine itiraz davasına sunulan 06/05/2021 tarihli bilirkişi raporunda özetle" keşif mahalli olan İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada, 4 parsel sayılı taşınmaz Muallim Naci Caddesine cephelidir. Boğazın bilinirliği yüksek yapılarından olan Mabeyinci Arif Bey Yalısı ismiyle bilinen 2. derece korunması gerekli kültür varlığıdır. Satış konusu taşınmaz 2 adet yapı ile yapılara ait eklenti alanlarından oluşmaktadır. Restorasyon tadilat uygulama projesi üzerinde ve Muallim Naci Caddesinden taşınmaza girildiğinde sağ cephede yer alan yapi A (Selamlik), sol cephede yer alan yapı ise B (Harem) olarak isimlendirilmiştir. Söz konusu yapılardan A (Selamlık) yapısı, B (Harem) yapısı ve müştemilatların iç hacimleri görülmüş olup resmi evrakları, dosyaları, bilirkişi raporları ve projeleri incelenerek tespitler yapılmıştır.
Yapıların her biri 2 bodrum, zemin, 2 normal kattan oluşmakta ve her biri 5 katlıdır. Parselin, yapılar ve Muallim Naci Caddesi arasında kalan bodrum kat seviyesinde kapalı otopark, havuz, makine dairesi, teknik koridor ile diğer ortak alanlardan oluşan eklenti hacimleri bulunmaktadır. Taşınmazın ana yapıları haricinde kalan bahçe alanı içerisinde havuz, peyzajlı bahçe ve metruk odalar bulunmaktadır. Taşınmazın tamamı görülmüş ve gezilmiştir, taşınmazın tamamı değerlemeye dahil edilmiştir. Taşınmazın yerinde ve harita üzerinden yapılan ölçümlere göre takriben 50 m alanı olduğu tespit edilmiştir. İskele/sahil alanı taşınmaz mülkiyet sınırlarına ait olmadığı, bu alanın kamuya ait bir alan olduğu tespit edilmiştir. Iskele/sahil alanının bu sebeple değeri takdir edilmemiştir. Ana yapılar haricinde kalan müştemilat hacimlerinin bir kısmının iç mekanlarının tamamlanmamış olduğu tespit edilmiştir.
Satış konusu taşınmazın yer aldığı parsele ana ulaşım aksı olan Muallim Naci Caddesi üzerinden giriş sağlanan 3 farklı kapı olduğu görülmüştür. Kapıların ahşap kanatlı olduğu, büyük olan kapinin çevresinde küfeki taşı olduğu görülmüştür. Söz konusu kapılardan bir tanesinin zemin altı otoparkına ulaşabilmek için kullanıldığı tespit edilmiştir. Parsel içinde kalan bahçe alanındaki korkulukların ahşap olduğu görülmüştür. Satış konusu taşınmazın parsel sinirinda yer alan duvarların malzeme olarak taş kaplama olduğu ve bu duvarların üzerinde taş harpuşta işçiliği yapıldığı görülmüştür. Ayrıca taş harpuştalar bahçe genelinde de bulunduğu görülmüştür. Satış konusu taşınmazın bahçe alanında yer alan müştemilatın küfeki taşı kaplamalı olduğu görülmüştür. Satış konusu taşınmazın bahçe alanının peyzajının tam olduğu, taş kaplı yürüyüş yollarının bulunduğu ve bahçe alanı içerisinde fıstık çamı, mezarlık servisi, kalem servi, gürgen, huş, meşe, at kestanesi, defne, manolya, Japon kirazı, elma, nar, mandalina, çinar ve leylandi ağaçları, limon servi, adi iğde, taflan sinir bitkileri ve tekerlekli taşınabilir saksılar içerisinde gülibrişim, at kestanesi ve şimşir ağaçlarının yer aldığı görülmüştür. Peyzaj ile ilgili bilgi toplanmış ve ölçüm yapılmıştır. Peyzajin parçası olan ağaçların gelir getirici özelliği olmayıp, peyzaj düzenlemesi olarak değerleme yapılırken göz önüne alınmıştır.
Parsel üzerinde 2 adet 2. grup korunması gerekli kültür varlığı yapılarına ait 06.02.2013 tarih 17 sayılı Yapı Ruhsatı, 27.09.2013 tarih 20 sayı ile Yapı Kullanım İzin Belgesi ve 06.02.2013 onay tarihli Restorasyon tadilat uygulaması projesi bulunmaktadır. Taşınmazın yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve restorasyon tadilat projesine göre "Otel" niteliğindedir. Satış konusu taşınmazın yapı ruhsatına göre yol kotu altında 4 ve yol kotu üstünde 1 kat olmak üzere toplam 5 kattan oluştuğu, A ve B yapılarının inşaat yapım sınıfının 5D olduğu anlaşılmaktadır. Selamlık (A) ve Harem (B) Yapilari Restorasyon Tadilat ve Eklentiler Tadilat Uygulaması amaçlı verildiği, yapının ünitelerinin kullanım amacına göre inşaat alanlarının, 1725,26 m2 A Yapısı (Otel), 1829,32 m2 B Yapısı (Otel) olduğu; A ve B yapısının eklentileri olarak 1242,52 m2 set altında bölüm ve 98,49 m2 havuz bulunduğu, toplam inşaat alanının 4895,59 m2 olduğu görülmektedir.
Satış konusu taşınmaz bulunduğu bölge itibariyle, üst gelir grubunca tercih edilmektedir. Satış konusu taşınmazın çevresinde Hotel Les Ottomans Oteli, TRT Binası, Galatasaray Adası ve Kuruçeşme Parkı bulunmaktadır. Satış konusu taşınmaz Boğaziçi'nde, ticari ve turistik faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölgede yer almaktadır. Bölgede konut binaları, ticari binalar ve oteller yer almaktadır. Bölgenin sosyal ve teknik alt yapısı tamamlanmış olup kamu hizmetlerinden iyi derecede faydalanılmaktadır. Otobüs duraklarına yürüme mesafesinde, su, elektrik, okul, ulaşım gibi her türlü imkanlardan faydalanabilmektedir. Satış konusu taşınmazın konumlu olduğu sahil şeridi üzerinde kafeterya, eğlence mekanları, restoran gibi ticari nitelikli yapılar da bulunmaktadır. Satış konusu taşınmaz, Muallim Naci Caddesi üzerinde yer almakta ve cadde kısmen yoğun bir araç trafiğine sahiptir. Satış konusu taşınmaz, İstanbul'un oldukça merkezi bir bölgesinde yer almakta ve toplu taşıma, deniz araçları ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Satış konusu taşınmaz içerisinde yer alan A (Selamlık) yapisinin mevcut duruma ve projesine göre 2. bodrum katı çamaşır odası, dinlenme odası, 4 adet hizmetli odası, 3 adet depo, 1. bodrum katında mutfak, hol, hamam, süs havuzu, çok amaçlı salon, zemin katında mutfak, vestiyer, idari oda, lobi, yemek salonu, sofa, çok amaçlı salon, 1. normal katında yatak odası, çok amaçlı salon, sofa, yemek odası ve 2. normal katında 3 adet yatak odası, sofa hacimlerinden oluştuğu tespit edilmiştir. Satış konusu taşınmaz içerisinde yer alan B (Harem) yapısının mevcut duruma ve projesine göre 2. bodrum katında seminer ve toplantı odası, sofa, çok amaçlı salon, 1. bodrum katında çok amaçlı salon, mutfak, hizmetli odası, banyo, zemin katında mutfak, lobi, idari oda, yarı açık 2 adet oda, sofa, 1. normal katında yatak odası, 2 adet sofa, idari oda, çok amaçlı salon ve 2. normal katında 3 adet yatak odası ve sofa hacimlerinden oluştuğu tespit edilmiştir. Satış konusu taşınmaz içerisinde yer alan parselin Set Altı Otopark hacminde projesine göre Kazan Dairesi, Havuz Makine Dairesi, Su Deposu, Sığınak, Hizmetli Odaları, Mazot Deposu, Elektrik ve Mekanik Tesisat ve Ekipman Barındıran Odalar, Pompa Odaları, Yemekhane, Çamaşırhane, Personel Odalar, Jeneratör ve Elektrik Pano Odaları bölümlerinden oluştuğu tespit edilmiştir. Satış konusu taşınmazda yer alan yapıların dış cepheleri bej ve sarı renkte dış cephe boyası ile boyalıdır. A ve B yapılarının diğer katlarının dış cepheleri ahşaptır. Yapılarda kullanılan malzemeler 1. sınıf malzemelerdir. Satış konusu taşınmazda yer alan yapıların iç mekanlarında özel işçilik ve lüks malzeme kullanıldığı tespit edilmiştir.
Satış konusu taşınmazın dosya içeriğinde bulunan bilirkişi raporlarında yer alan tesisat listesine göre; Sulama ve Yangin sisteminde her biri 73 m3/h gücünde 2 adet Wilo marka yangın pompası bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik sisteminde her biri 80 KVA gücünde 2 adet UPS bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik sisteminde 50 kW gücünde marinize Aksa marka jeneratör bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik sisteminde 400 kW gücünde Servo regülatör bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik sisteminde 3 adet elektrik panosu bulunmaktadır. Taşınmazın ısıtma sisteminde 6 adet Wilo marka sıcak su sirkülasyon pompası bulunmaktadır. Taşınmazın ısıtma sisteminde 5 adet Buderus marka kaskat sistem kazan bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde toplam 14 adet Daikin marka, su soğutmalı, her biri 10 HP gücünde dış Ünite bulunmakta, bakır bocalamaları ve elektriksel bağlantı kablolamaları mevcuttur. Taşınmazın havalandırma sisteminde 2 adet Wilo marka, her biri 7,5 kW kapalı su pompası bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 2 adet Wilo marka her biri 15 kW gücünde deniz suyu pompası bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 2 adet Omron marka, her biri 15 kW gücünde frekans konvertörü bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 2 adet Omron marka, 7,5 kW gücünde frekans konvertorú bulunmaktadır. Yukarıda yazılı konvektörlerin yer aldığı elektrik panosu bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde takribi 120 m uzunluğunda HDPE boru hattı bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde Omron marka otomasyon ekranı ve panosu bulunmaktadır. Frekans konvertörlerini ve klimalar kontrol eden, pompalara start, stop, hızlı, yavaş komutlarini veren cihazlardır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 4 adet Aldağ marka HRV cihazı (ısı geri kazanımlı havalandırma cihazı), 2 adet hava debisi: 2000 m3/h, 1 adet hava debisi: 1500 m3/h, 1 adet hava debisi: 1000 m3/h bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 72 adet klima iç ünitesi bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 4 adet Dynair marka, egzoz fanı bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde Klimalar için kullanılan 2 adet elektrik panosu bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde havalandırma cihazları için kullanılan 1 adet elektrik panosu bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde fanlar için kullanılan 1 adet elektrik panosu bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 3 adet Daikin marka, su soğutmalı 10 HP gücünde klima dış Ünitesi bulunmaktadır. Taşınmazın havalandırma sisteminde 1 adet Gea marka nem alma cihazı bulunmaktadır. Taşınmazın arıtma sisteminde 3 adet Wilo marka, 5 m3/h kapasiteli hidrofor seti bulunmaktadır. Taşınmazın arıtma sisteminde 1 takım 5 m3/h kapasiteli Aquamatch marka arıtma sistemi bulunmaktadır. Taşınmazın pis su pompası sisteminde 4 adet foseptik pompası bulunmaktadır. Taşınmazın pis su pompası sisteminde ortak mahaller için 2 adet foseptik pompası bulunmaktadır. Adresi: Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci Caddesi No: 66/1 Beşiktaş/İSTANBUL Yüzölçümü: 2.590,00 m2 Arsa Payı: -
Imar Durumu: Memurluğumuz satış dosyasında mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Boğaziçi İmar Müdürlüğünden gelen 19.11.2020 tarih, 74796371-310.07.02/ 9480 -IBB-173199 sayılı yazılarında "İstanbul İli, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada, 4 parsel numaralı taşınmazın imar durumu, 29.11.2004 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli "Boğaziçi Sahil şeridi ve Ongörünüm Bölgesi Uygulama Imar Tadilat Planında Sahil şeridinde ve Turizm Konaklama Alanında kalmaktadır. Satış konusu taşınmaz, 2. Grup korunması gerekli kültür varlığıdır. Plan tadilat paftasına göre; "İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünce 18.06.2002 gün ile onanan Jeolojik ve Jeoteknik Rapora göre işlem yapılacaktır." notları bulunmaktadır. 23.10.2002 gün ve 13245 sayılı kararına göre uygulama yapılacaktır. 16.10.2001 gün ve 12532 sayılı kararı, 28.04.1999 gün ve 10894 sayılı kararı, 28.12.1995 gün ve 7818 sayılı karan, 07.05.1992 gün ve 4635 sayılı karani hükümlerine uyulacağı bildirilmiştir. Bahse konu parselin imar işlem dosyasında yapılan incelemede, parselde bulunan 2 adet 2. Grup korunması gerekli kültür varlığı yapılarına ilişkin Otel kullanma amacıyla 06/02/2013 tarih, 17 saylı tadilat ruhsatı ve söz konusu ruhsata istinaden Otel kullanma amacıyla 27/09/2013 tarih, 20 sayı ile yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiş olup, ilgi yazıda istenen belgeler yazımız ekinde iletilmektedir" denilmektedir. Kıymeti: 274.784.571,00 TL KDV Oranı: %18 Kaydındaki Şerhler: Dosyasında mevcut Beşiktaş Tapu Sicili Müdürlüğü tarafından 16.11.2020 tarih ve 62201747. 160.01-3014838 sayı ile alınan bilgilere göre; a) 3. NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIĞIDIR 09/07/1997 SAYI 1031 b) 3. NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIĞIDIR. 15/12/1992-1781 SAYILI
c) IST. IL KÜLTÜR MD.'NON 18/01/1996 TARİH 451 SY. YAZISI VE ELİ KARAR TAŞINMASIN DOSYASINDADIR. 24/01/1996 T.SAYI: 98
d) IST.İL KÜLTÜR MD. 22/06/1999/5849 SY. YZ. DOSYASINDADIR. 01/07/1999 S.975 e) IST. 3 NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU MD. 26/10/2001 GÜN VE 1893 SAYILI DOSYASINDADIR. 05/11/2001 SAYI: 2048
f) İSTANBUL 12. SULH HUKUK MAHKEMESİNİN 11/09/2017 TARİH 2017/772 ESAS SAYILI MAHKEME MÜZEKKERESİ YAZISI İLE IZALE-I ŞUYU DAVASI AÇILMIŞTIR. 11/09/2017 TARİH, 8120 YEVMİYE NOLU
9) AÇIK ARTIRMA İHALESİ YAPILACAK YUKARIDA ÖZELLİKLERİ YAZILI İŞ BU TAŞINMAZ 29/06/2016 TARİH 7535 YEVMİYE SAYILI HAYDAR NURİ ÇOLAKOĞLU'NUN 1/2 HİSSESİ ÜZERİNDE BULUNAN FARUK MEHMET COLAKOĞLU: HASAN TEVFİK OĞLU'NUN İNTİFA HAKKI VARDIR ŞERHİ VE BUNA BAĞLI TÜM HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ İLE BİRLİKTE İHALE EDILECEKTIR.
h) 22/10/2019 TARİH 12283 YEVMİYE SAYILI MEHMET ÇOLAKOĞLU'NUN 1/2 HİSSESİ ÜZERİNDE BULUNAN SELİN ÇOLAKOĞLU: ALI NURI KIZI'NA AİT AİLE KONUTUDUR ŞERHİ BULUNMAKTADIR.
1. Satış Günü: 27/10/2021 günü 14:00 - 14:05 arası 2. Satış Günü: 26/11/2021 günü 14:00 - 14:05 arasi Satış Yeri: İSTANBUL ADALET SARAYI İSTANBUL 12. SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU 4. KAT B2-428 NOLU ODA

Kuruçeşme de 274.8 milyon TL ye icradan satılık yalı!

Satış şartları: 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden Önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellallik Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (1) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sícil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. Ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Memurluğumuzca satışına karar verilen yukarıda bilgileri yazılı taşınmaz ihalesine iştirak edecek katılımcıların satışa iştirak edebilmeleri için yatiniması gereken teminat bedelinin Istanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış memurluğunun TR71 0001 5001 5800 7306 6363 78 nolu hesabına satış dosya numarası ve teminat bedeli açıklaması belirtilerek yatırmaları ve buna ilişkin teminat dekontunu memurluğumuz satış dosyasına ibraz etmeleri yada satışa çıkarılacak taşınmazın dosya numarası ve taşınmaz tapu kayıt bilgileri belirtilerek devlet bankalarından alınan taşınmazın muhammen bedelinin %20si oranında teminatı karşılayacak miktarda kesin ve süresiz teminat mektubu asli ve teyit mektubunu sunmaları mukabilinde ihaleye iştiraklerinin sağlanması aksi halde yapılacak açık arttırma sırasında ve/veya öncesinde teminat olarak NAKTi PARA KABUL EDİLMEYECEK OLUP SATIŞA İŞKİRAKLARI SATIŞ MEMURLUĞUNCA KABUL EDİLMEYECEKTİR.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, Ayrica yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin gayrimenkul hukuku ile ilgili haklar için 2644 sayılı Tapu Kanunu hükümleri sakli tutulduğunun bilinerek ihale öncesi ilgililerinin kendi durumlarını bu yasa çerçevesinde değerlendirerek lazumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten sonra ihaleye katılmaları gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykinlik tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır. Başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/15 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17/09/2021 (Ilk m. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Bu omek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Omek 64'e karşılık gelmektedir


Geri Dön