26 / 04 / 2024

Kuş Cenneti'nde kuraklık tehlikesi kalmadı!

Kuş Cenneti'nde kuraklık tehlikesi kalmadı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmayan pompa istasyonlarını faal duruma getirip kuraklık sorununu ortadan kaldırdı.




Geçen ay Yeni Asır'ın gündeme getirdiği "Kuş Cenneti'nde kuraklık tehlikesi"nin haberinin ardından harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmayan pompa istasyonlarını faal duruma getirip kuraklık sorununu ortadan kaldırdı. Aradan geçen bir aylık sürenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya,  İzmir  Şube Müdür Vekili Adnan Çolak ile Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı alanda incelemelerde bulundu.


Artık tehlike yok 

Süzbeyli ve S-47 isimli pompa istasyonlarının tam kapasite çalışması sonucu Kuş Cenneti'nde herhangi bir kuraklık tehlikesinin kalmadığını gören Melikunnas Özkaya "Bu saha bizim için gerçekten çok önemli bir bölge. Pompa istasyonlarından gelen su miktarının artmasının ardından havzada tatlı su miktarı arttı" dedi.

Kuş Cenneti'nin artık kuraklık tehlikesiyle gündeme gelmeyeceğine değinen Özkaya "Havaların çok sıcak ve kurak geçmesine rağmen İzmir Kuş Cenneti'nde Ağustos ayının ortalarında dahi kuraklık yok. Pompa istasyonlarımız eksiksiz bir şekilde çalışıyor. Bundan sonra da sahaya gerekli olan yeterli su akışını sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Prof. Dr. Mehmet Sıkı destekleri nedeniyle DSİ ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. 



Yeni Asır




Geri Dön