19 / 04 / 2024

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı 8 Mart'ta açılacak!

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı 8 Mart'ta açılacak!

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembolü haline gelen Özgecan Aslan’ın ismini taşıyan parkın yapımına başlandı, park 8 Mart'ta hizmete açılacak...




Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembolü haline gelen Özgecan Aslan’ın ismini taşıyan parkın yapımına başlandı. Projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü parkın yapılacağı alanda çalışmalara başladı. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülecek çalışmaların tamamlanarak Özgecan Aslan Parkı’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açılması hedefleniyor.


Drenaj borusu döşeme ve saha tesviyesi işlemeleri tamamlanan Özgecan Aslan Parkı’nın parke taşı ve bordür döşeme işlemlerine Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından devam ediliyor. Hacıfeyzullah Mahallesi Altınkaynak Caddesi’nde yer alan 3 bin 664 metrekarelik yeşil alan üzerine inşası süren Özgecan Aslan Parkı’nda 235 metrekarelik çocuk oyun alanı, 55 metrekarelik kum havuzu, 162 metrekarelik tekli basket sahası, 94 metrekarelik spor aletleri alanı ve dinlenme mekânları bulunacak. Parkta yer alacak çocuk oyun alanı, basket sahası ve spor aletleri alanı sentetik zeminli olması ile fark yaratacak. Parkın peyzaj projesi ise Kuşadası’nın ekolojik yapısına uygun bitki çeşitleri ile oluşturulacak.



Kuşadası Belediyesi


Geri Dön