25 / 04 / 2024

Kuşadası turizm sezonunda artış yaşayacak!

Kuşadası turizm sezonunda artış yaşayacak!

Turizm sezonunun başlamasına az bir süre kala, Kuşadası bu yıl turizmde altın sezonunu yaşamak istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan geçici verilere göre veriler şöyle;



2014 yılında Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin sayısı, geçen yıla göre yüzde 4,43'lük bir artışla 41 milyon 627 bin 246 kişi ve turizm gelirinin de 36 Milyar dolar civarında olduğu verilerle ortaya çıkmıştır. Bu demektir ki, ülkemiz tatilciler tarafından tekrar fark edilmeye başlanmış ve potansiyeli artmıştır. 




Yeni pazarlar oluşmuş, Ortadoğu pazarı ülkemizin turizm girdisine katkı sağlamaya başladı. Yabancı ziyaretçi sayısı bakımından sıralayacak olursak Almanya, ran, Gürcistan, Bulgaristan, Rusya, ngiltere, Benelüks ve skandinav ülkelerini gözü kapalı sayabiliriz. Turizm gelirimizin yüzde 76,2'si yabancı ziyaretçilerden, yüzde 23,8'i yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarından elde edilmiş. Bu rakamların %6 oranına yaklaşan bölümünün Kuşadasfnda misafir edildiği, Kuşadası ekonomosinin bacasız fabrikaya dayalı olduğu unutulmamalıdır. 



En yoğun ve sıcakların olduğu aylarda bile ayrı bir iklim güzelliğine sahip ilçemiz, mavi ile yeşilin birleştiği, Kuşadası merkezden Güzelçamlı Milli Parka kadar yürüyerek gidildiği, falezsiz, girintisiz bir sahilde yürümenin zevkine varıldığı tek yerdir Kuşadası, ülkemizde böyle bir sahil şeridinin olmadığını söylersem inanın abartma yapmam, Tarihi dokusu, inanılmaz güzellikleri barındıran ve yabancı, yerli misafirlerimizin istediği ; Deniz Turizmi,Yat Turizmi, Termal Turizmi, Kongre Turizmi , yayla turizmi, Bisiklet Turizmi, Mağara Turizmi, kamp ve karavan turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü, yaban hayatı, kuş gözlemi, Milli parkı ve ilçemize ayrı bir değer kazandıracak ses getirecek doğal botanik parkı ile bir cennetten köşedir Kuşadası. Bu arada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre de Türkiye'ye 2014 yılında gemiyle gelen turist sayısı 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşmiş, Kuşadası 2014 yılı içerisinde deniz yoluyla gelen turist sayısında 556 bin 745'e ulaşarak, Türkiye birincisi oldu.



Kuşadası'nı 518 bin 935 turist ile stanbul, 257 bin 233 turist ile zmir Limanı izledi. Kuşadası'na gemi gelmesi demek ekonominin canlanması dem ektir. Varsın gemi turistinin Kuşadası'na yararı yok desinler, onlar kendilerini öyle avutsunlar. Bunun suçunu da biraz kendimizde aramamız gerekir. 


Davutlar Ekspres


Geri Dön