29 / 03 / 2024

Kuşadası'nda günlük kiralık evler anlatıldı!

Kuşadası'nda günlük kiralık evler anlatıldı!

Günlük ve haftalık ev kiralama konusunda yeni yasal düzenleme anlatıldı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, günlük ve haftalık ev kiralama konusunda yapılan yeni yasal düzenlemeler hakkında açıklama yaptı.



Günlük ve haftalık ev kiralama konusunda yeni yasal düzenleme anlatıldı 

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, günlük ve haftalık ev kiralama konusunda yapılan yeni yasal düzenlemeler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada günübirlik ev kiralayan kişilerin evlerinde kalan kişileri emniyete bildirmek zorunda olduğu, aksi takdirde mülklerini kiraya verenler hakkında cezai işlem uygulanacağını belirtildi. 


Yasal düzenlemelerle birlikte Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi'ne (GİYKİMBİL) dahil olan günlük ve haftalık kiralanan meskenlerin anlık olarak bildirilme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken yetkililer, aksi durumlarda 10 bin lira para cezası uygulanacağını ve ruhsatın iptal edileceğini belirtti. 


Geçtiğimiz günlerde muhtarlarla bir araya gelerek yeni düzenlemeleri anlatan yetkililer, günlük ve haftalık kiralama sisteminde yapılan düzenlemelerin iki ay içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edildi. Bu tarz işletmeleri bulunan kişilerin Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi vermeleri gerektiği belirtildi. 


Aydın Denge


Geri Dön