18 / 04 / 2024

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...



Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. Kasap sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Kasap önergesinde "TCDD Genel Müdürlüğü'nün hayata geçireceği projeler arasında yer alan Antalya, İsparta ve Burdur'u da içeren Batı Akdeniz'i yakından ilgilendiren Afyonkarahisar-Antalya-Burdur-Eskişehir-Isparta-Kütahya Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi için Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar etabının öncelikli olarak başlanacağı ve bölgede uygulama projelerinin tamamlanmak üzere olduğu 2017 yılında ifade edilmişti." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.

Kasap'ın soruları

1.    Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi şuan hangi aşamadadır?

2.    Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar etabının uygulama projesinin son durumu nedir? İlgili projelerin kamulaştırma çalışması ve yapım ihalesi yapılmış mıdır?

3.    İlgili projelerin ÇED, etüt ve fizibilite etüdü çalışması sonuçlanmış mıdır?

4.    Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi ne zaman hayata geçecektir?

 


Geri Dön