26 / 04 / 2024

Kütahya Seramik Red Dot Design Award'ı kazandı!

Kütahya Seramik Red Dot Design Award'ı kazandı!

Tasarım alanında dünyanın en büyük ödülü olan 'Red Dot Design Awrd Best Of The Best 2011' yarışmasına Yiğit Özerin imzasını taşıyan Vesatile Koleksiyonu ile katılan Kütahya Seramik, en büyük ödülün sahibi oldu



Seramik sektörünün fuardaki güçlü temsilcilerinden biri olan Kütahya Seramik, fuara üst düzey bir moralle girdi. Tasarım alanında dünyanın en büyük ödülü olan 'Red Dot Design Awrd Best Of The Best 2011' yarışmasına Yiğit Özerin imzasını taşıyan Vesatile Koleksiyonu ile katılan Kütahya Seramik, en büyük ödülün sahibi oldu.

1953 yılından bu yana endüstriyel tasarım ambalaj tasarımı, reklam ve interaktif medya gibi tasarımın çeşitli dallarında verilen Red Dot Tasarım Ödülleri, yakın geleceğin trend yaratıcılarını gün ışığına çıkarmak ve tanıtmak amacıyla 60 ülkeden 4 bin 433 farklı ürünün katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız jüri, tasarımları, yenilik derecesi, estetik kalitesi, hayata geçirilebilme potansiyeli, işlevselliği, ergonomisi gibi kriterlere göre değerlendirirken sıra dışı tasarım konseptlerine uluslararası itibara sahip 'Red Dot' ile ödüllendiriyor.

Yaratıcı, akılcı ve estetik
Yiğit Özer, ödül alan bu ürünle ilgili konuştu. Fonksiyonelliği, değişkenlik ve yaratıcılıkla buluşturdığı ürünün, çok yönlü kullanımı ve fonksiyonel özelliklerini de bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Özer, geliştirdiği tasarımda kişinin kendini özgürce ifade etmesini istediğini belirterek, şöyle devam etti: "Versatile koleksiyonu, farklı mekn kurguları ile pek çok duyguyu ve estetiği içinde barındırıp geometrinin tüm yaratıcılığını, akılcı ve estetik kurallarla sergiliyor. Kullanıcısına aynı karoyla onlarca farklı döşeme seçeneği sunan ürünlerle, aynı mekn farklı kimliklere bürünebiliyor. Versatile, plaza, ofis, lobi, salon, yatak odası ve otel gibi her boyuttaki meknların iç mimarilerinde kullanılabiliyor."

Versatile koleksiyonu, Arc serisi ile geçtiğimiz aylarda tasarım alanında dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan IF Product Design 2011i de kazanmıştı.


Geri Dön