23 / 04 / 2024

Kütahya'daki Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi mecliste!

Kütahya'daki Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi mecliste!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Kütahya'da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihale sürecine ilişkin 10 soru hazırladı. Pekşen sorularını Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..



Kütahya daki Zafer Bölgesel Havalimanı nın ihalesi mecliste!


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Kütahya'da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihale sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. Pekşen, Arslan'a 10 soru sordu.


Pekşen'in soruları

1- İptal edilen 20.01.2010 ilan tarihli ilk ihalenin şartnamesinde ikinci ihaleden önce ne gibi değişiklikler yapılmıştır? Garanti yolcu sayılarında yüklenici firma lehine değişiklik yapılmıştır.


2- Gerek ilk gerekse de ikinci ihalenin şartnamesini satın alan firmalar hangileridir, ilk ihalede teklif verenin çıkmaması, ikinci ihalede ise sadece tek firmanın teklif vermesinin nedenleri nelerdir?


3- Yüklenici firma ihalenin finansmanını nasıl karşılamıştır, bu konuda kamu bankaları ne gibi rol üstlenmiştir?


4- Zafer bölgesel havalimanının 2015 ve 2016 yıllarında İç ve Dış Hatlar Giden Yolcu sayıları nasıl gerçekleşmiştir?


5- Yüklenici firmanın havalimanının açıldığı günden bu yana işletme gelirleri ne kadar olmuştur. DHMİ'ye sunduğu mali faaliyet raporu nasıldır?


6- Zafer Bölgesel Havalimanının işletme maliyeti ne kadardır?


7- Kamu Özel İş birliği Uygulamalarının Muhasebe İşlemleri Tebliğinde 22.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 55 sıra nolu tebliğinin anlamı ve Sayıştay raporlarındaki tespitlerle olan bağlantısı nedir?


8- YİD modeli ile gerçekleştirilen ihalelerdeki idareler için öngörülen uzun süreli garantiler ile uzun süre iktidarda kalma isteği arasındaki bağlantı nedir?


9- YİD modeli ile gerçekleştirilen ihalelerdeki idareler için öngörülen garantilerin Türk Lirası yerine dolar ve avro cinsinden belirlenmesi ve kurun sabitlenmemesinin nedenleri nelerdir?


10- 50 milyon avronun yıllık faiz getirisi ile yüklenici firmaya ödenen yolcu garantisi fark ödeme kıyaslaması nasıldır?





Geri Dön