26 / 04 / 2024

Kuveyt Türk konut finansmanı oranlarında indirim!

Kuveyt Türk konut finansmanı oranlarında indirim!

Kuveyt Türk konut finansmanı kar payı oranlarında indirim uyguladı. Banka özel bankalar arasındaki en düşük faiz oranını kullandırmaya başladı...



Kuveyt Türk Bankası politika faizlerinde gerçekleşen indirimin ardından konut finansmanı kar payı oranlarını bir kez daha düşürdü. Banka yüzde 1.27 faiz oranı ile konut finansmanı sunarken indirim sonrasında 10 yıl vadeye kadar konut finansmanı oranlarını yüzde 1.14’e indirdi. Bankanın yıllık konut finansmanı masrafı yüzde 14 seviyesine düştü. Kuveyt Türk Bankası söz konusu oran ile özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranını sunan banka oldu.

Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Kuveyt Türk Bankası’ndan indirimli faiz oranları ile 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında finansmanın 10 yıl vade için toplam geri ödemesi 368.000 TL oluyor. Finansmanın aylık taksit miktarı ise yaklaşık 3.000 TL’ ye denk geliyor.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Masrafları

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı için yaklaşık 900 TL ekspertiz ücreti alıyor. 200.000 TL’lik kredi için ise 1.000 TL finansman tahsis ücreti uyguluyor.


Geri Dön