16 / 04 / 2024

Kuveyt Türk konut finansmanında daha aktif olacak!

Kuveyt Türk konut finansmanında daha aktif olacak!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, son 2 yıldır 55 milyon dolar gayrimenkul finansmanlarının olduğunu ve konut finansmanında daha aktif olmak istediklerini söyledi.



Katılım bankacılığı uzun bir süredir hızlı büyüyordu. Ancak bu yıl sıkıntı yaşanacak gibi görünüyor. "Bu yıl gerçekten kredi ve mevduat tarafında büyümeler baskı altında" diyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan 2016'da katılım bankacılığı ve genel olarak sektörde büyümede mutedil bir yıl bekliyor. "Kârlılık çok problem olmamakla birlikte kredi ve aktif büyümelerinde sıkıntı var" diyen Uyan, katılım bankacılığında büyümenin, KOBİ kredileri ve konut kredilerinden geleceğini düşünüyor. 


Uyan ''Özel bankacılığa giren ilk katılım bankasıyız. Zamanlaması da çok uygun oldu. Özellikle fon kaynak tarafında faizlerin arttığı dönemde katılım bankaları bir dezavantajla karşılaşıyor. Bizim özel bankacılık kurmamızın amacı, Körfez Ülkeleri Suudi Arabistan, Kuveyt ve Dubai'den ülkemize yönelen hem yatırım hem gayrimenkul alımı taleplerine yardımcı olmak, katkı sağlamaktı. Burada ciddi bir talep vardı. Son 2 yıldır 55 milyon dolar gayrimenkul finansmanımız oldu. Yabancı müşterilerimizin gayrimenkul alımlarının yüzde 50'sini biz fonluyoruz. Ana ortağımız Kuvvait Finance House ile fuarlara katıldık. Özel bankacılıkta ticari ve kurumsal işlerimiz de oluyor. Özel bankacılıkta 2016 sonu mevduat hedefimiz 1,6 milyar dolar. 

Burada konut finansmanında aktif olmak istiyoruz'' dedi.



Capital


Geri Dön