19 / 04 / 2024

Kuveytli fondan Yalova’ya 82 milyon dolarlık yatırım!

Kuveytli fondan Yalova’ya 82 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü'nün açılışıyla birlikte Yalova yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. 



Merkezi Londra'da bulunan Tangible Middle East Investment, Türkiye'deki ilk yatırımını Yalova'ya yaptı. Emay İnşaat'ın 400 milyon dolarlık yatırımla Yalova'da hayata geçirdiği Yalova Kentplus projesindeki 3 otelden birine ve 214 residance için 82 milyon dolar yatırım yapan fon, Türkiye'ye ilk adımını atmış oldu.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre; ortaklı anlaşmasını Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Gören ve Tangible Middle East Investments Yönetim Direktörü Dr. Bader Alhussinan imzaladı.

Kuveytli fondan Yalova’ya 82 milyon dolarlık yatırım!

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çağlar şunları söyledi; "Bu durum yabancı yatırımcıların da takibinde. Birçok fon bizimle yatırım amacıyla irtibata geçti. Tangible Middle East Investment ile imzaları attık" dedi.  Tangible Middle East Investments ile Emay İnşaat'ın ortaklığı Yalova KentPlus projesi ile sınırlı kalmayacak. Tangible Middle East Investments, Körfez ülkelerinde yapacağı yatırımlarda Emay İnşaat'la stratejik işbirliği anlaşması da imzaladı. Hakan Çağlar, "İnşaat, sağlık, eğitim, otelcilik, altyapı, teknoloji ve enerji sektöründe uluslararası ortaklıkları olan Tangible Middle East Investments ile konut ve otel projelerinde ortak yatırımlarımız olacak" dedi.


Geri Dön