24 / 04 / 2024

Kuveyt'li iş adamları Saraybosna'ya tatil köyü inşa edecek!

Kuveyt'li iş adamları Saraybosna'ya tatil köyü inşa edecek!

Kuveytli iş adamları tarafından finanse edilen, 35 milyon dolarlık proje kapsamında, başkent Saraybosna yakınlarındaki Haciçi' de, " Sarajevo Resort " isimli tatil köyü inşa edilecek...



Kuveytli Golf Real Estate şirketinin finanse edeceği tatil köyünün temel atma törenine. Haciçi Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın Saraybosna Büyükelçileri ile firmanın temsilcileri ve çok sayıda yetkili katıldı. 

Şirketin temsilcisi Casim El Kenderi, temel atma töreni sorası gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 milyon dolarlık bu büyük yatırım için Bosna Hersek'i seçmelerinin nedeninin Bosna Hersek ile Kuveyt arasındaki dostane ilişkiler olduğunu söyledi. 

Bosna Hersek'in Kuveyt'ten son yıllarda çok sayıda turist ağırladığını belirten El Kenderi. "Kuveytlilerin Bosna Hersek'e olan ilgisini anlamanız için bundan sadece beş yıl öncesine bakmanız yeterli olacak. Bundan beş yıl önce Bosna Hersek'i ziyaret eden Kuveytli turist sayısı yaklaşık 100 civarındayken, bugün bu sayı 20 bini aşmış durumda. Bosna Hersek. Körfez ülkelerinde yaşayan insanlar için son derece çekici bir turizm merkezi" diye konuştu. 

Proje kapsamında, 12 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek tatil köyünün içerisinde, bir yapay gölün, kapalı havuzların, açık ve kapalı spor salonlarının, çocuklar için eğlence alanlarının ve süpermarketin olacağını söyleyen El Kenderi. "Bu tam manasıyla bir turizm köyü olacak. İnşası ise yaklaşık 18 ay sürecek" dedi. 

Kuveyt'in Saraybosna Büyükelçisi Naşir El Mutairi de Kuveyt ile Bosna Hersek'in son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, Bosna'daki savaşın sona ermesinin ardından, ülkeye yatırım yapan ilk ülkenin Kuveyt olduğunu söyledi. 

Haciçi Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç de böylesine büyük bir projenin, sadece Haciçi belediyesi için değil, tüm Sarayobosna Kantonu ve tüm ülke için son derece önemli olduğunu vurguladı. 

Bu tür büyük projelerin, diğer Arap ülkelerinden gelecek yatırımların da önünü açacağını kaydeden Eyuboviç, başta Kuveyt olmak üzere diğer Arap ülkelerinden gelen turistlerin, beraberlerinde bu ülkelerden yatırımları da getirdiklerini kaydetti. 



Ankara Yarın


Geri Dön