25 / 04 / 2024

Kuyumcukent Gayrimenkul'den finansal duran varlık satışı açıklaması!

Kuyumcukent Gayrimenkul'den finansal duran varlık satışı açıklaması!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal duran varlık satışı hakkında açıklama yaptı. 



Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, kentsel dönüşüm alanında faliyet gösteren finansal duran varlığı Kuyaş Ek Grup İnşaat ve Yatırım A.Ş.'deki yüzde 54 hissemizin, Ek Group İnşaat ve Burker Tekstil'e satılmasına dair Hisse Devir Sözleşmesi'nin imzalandığı, ayrıca söz konusu bağlı ortaklığından olan toplam 7 milyon 395 bin 856,44 TL'lik alacağının teminatlandırılarak geri ödeme planına bağlandığını açıkladı. İlgili sözleşmelere göre hisse devri 12 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşti.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün KAP açıklaması:
Önceki özel durum açıklamalarımız ile kentsel dönüşüm alanında faliyet gösteren finansal duran varlığımız Kuyaş Ek Grup İnşaat ve Yatırım A.Ş.'deki %54 hissemizin, Ek Group İnşaat A.Ş. ve Burker Tekstil İnş. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne  satılmasına dair Hisse Devir Sözleşmesi'nin imzalandığı, ayrıca söz konusu bağlı ortaklığımızdan olan toplam 7.395.856,44 TL'lik alacağımızın teminatlandırılarak geri ödeme planına bağlandığı kamuya duyurulmuştu. İlgili sözleşmelere göre hisse devri 12.09.2019 tarihinde gerçekleşmiştir.

Bağlı ortaklık satışımızın, SPK'nın "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar Ve Ayrılma Hakkı Tebliği" kapsamında değerlendirilmesi sonucunda; Tebliğ'in 6'ncı maddesinin 1'inci fıkrasının a, b ve c bentlerinde belirtilen önemlilik kriterlerinin sırasıyla %-0,05, %4,98 ve %0,98 olarak gerçekleşerek, %50 olarak belirlenen önemlilik kriterinin çok altında kalması sebebiyle, satış işlemi önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilmemiştir.

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.


Geri Dön