26 / 04 / 2024

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı!

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan Keçiören ve Altındağ’daki toplam 230 konutun kura çekilişi yapıldı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, daha önce yapılan kura çekilişlerinde Kuzey  Ankara  Projesi içinde bahçe katından konut çıkan hak sahiplerinin yeni talepleri doğrultusunda, Keçiören ve Altındağ ilçesindeki  TOKİ  konutları için kura çekilişi yapıldı.

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekiliş törenine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ile Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı İbrahim Hayri Korkmaz da katılım gösterdi.

Ankara Keçiören İlçesi 90750 ada 20 parsel ve Altındağ ilçesi 70197 ada 4 parselde yer alan TOKİ konutlarının bayram havasında geçen kura törenini hak sahipleri büyük heyecanla takip etti.

BAŞKAN TUNA’DAN SELAM

Kura çekimi öncesi salonu dolduran hak sahiplerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın selamını ileten Genel Sekreter Yardımcısı Aluç, kentsel dönüşüm projelerinde gecekondu sahipleriyle uzlaşma yolunu seçtiklerini belirterek “Gecekondusuz bir Başkent için vatandaşlarla ele ele verdik. Bugün de hizmetlerimizi asıl sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu süreçte hiç kimseyi mağdur etmemeye gayret sarf ediyoruz. Faaliyette olan kentsel dönüşüm projeleri 30 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Söz konusu projelerde anlaşma ve uzlaşma yolunu seçerek 21 bin gecekonduyu yıktık. 17 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik. Projeleri gerçekleştirirken adaletli davranarak tapu sahibi olan gecekondu sahiplerinin haklarını gözetirken, tapu belgesi olmayan gecekondu sahiplerini de mağdur etmedik.”diye konuştu.

800 MİLYON TL DESTEK

Kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesinde devletin büyük katkılar sağladığını, kamulaştırma harcamaları başta olmak üzere gecekonduları yıkılan vatandaşlara ayrıca kira yardımı yaptıklarını söyleyen Aluç, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar 180 milyonu kira yardımı olmak üzere yaklaşık 800 milyon lira harcama yapıldı” dedi.

Gerçekleştirilen kura çekilişi sonunda Keçiören’de bulunan 80 metrekarelik toplam 139 konut ve 120 metrekarelik 23 konut ile Altındağ’da yer alan 100 metrekarelik 68 konut hak sahipleriyle buluştu.

 


Geri Dön