18 / 04 / 2024

Kuzey Ankara kentsel dönüşümü kapsamında işyeri kuraları çekildi!

Kuzey Ankara kentsel dönüşümü kapsamında işyeri kuraları çekildi!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki hak sahipleri için, işyeri kuraları çekildi





         TOBAŞ Genel Müdürlüğü Binası’nda Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişte, 22 hak sahibi yeni işyerlerine kavuştu.


           Kura töreninde vatandaşlar, ekmeklerini kazanacakları yeni iş yerlerine kavuşmanın sevincini “Allah sizlerden razı olsun. Teşekkür ederiz” diyerek dile getirdiler.    


         Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde işyeri hakkı olan vatandaşların ruhsatlı ve iskanlı dükkanlarının kura töreninden önce konuşan TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, “Kuraların ardından sahip olacağınız yeni işyerlerinizde inşallah hayırlı ve bereketli kazançlarınız olur ”dedi.


Kuzey Ankara Projesi’nin hayata geçirilmesi sürecinde başta  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski  TOKİ  Başkanı şimdi Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Genel Müdür Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:


 “Projenin yapımında herkes canı gönülden çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Bu süreç içinde zaman zaman birbirimizi doğru anlamadığımız için kırdığımız oldu. Bunun için eğer hakkınız geçtiyse hakkınızı helal edin.”


        


 -“KUZEY ANKARA PARMAKLA GÖSTERİLECEK”


 


        Bölgenin Mayıs ve Haziran ayından sonra daha da hareketleneceğini belirten Ertürk, Kuzey Ankara’nın herkes tarafından parmakla gösterilecek güzellikte bir proje olduğunu söyledi.


         Projenin bugünlere gelmesinin, bölgede oturan vatandaşların belediye ve diğer kurumlara duyduğu güvenden kaynaklandığına vurgu yapan Ertürk, şöyle dedi:


          “Bu güven Sayın Melih Gökçek’e olan güvendir. Devlete ve TOKİ’ye olan güvendir. Ben bunun için hepinize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ederim.”


 


-KUZEY ANKARA PROJESİ…  


 


Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi ortaklığında yapımı devam eden Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 8 bin100 hak sahibi bulunuyor.


Hak sahibi konutlarından 3 bin 400’ü tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. Hak sahibi vatandaşlar ise teslim aldıkları konutlarına peyderpey oturmaya başladı.


Ayrıca Proje kapsamında, 10 bin adet lüks konut ile toplamda 18 bin konut üretilecek. Rekreasyon alanları, sosyal donatı ve kültür merkezleriyle modern ve çağdaş konutlarıyla ayrı bir güzellik ve özellikte olurken, bölgede yaşayacak 70 binin üzerindeki nüfusuyla da devasa bir yaşama alanı oluşturuluyor.  


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön