20 / 04 / 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları yakında açılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları yakında açılacak!

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC ekonomisinin alınan tedbirlerle artık daha iyi durumda olduğunu ve bundan sonra atılacak adımlarla daha da gelişme beklediklerini kaydetti



Küçük, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, KKTC ekonomisini canlandırmak için yapılanları ve yapılacakları anlattı.

Bir yıl öncesine kıyasla ekonominin alınan tedbirlerle artık daha iyi bir durumda olduğunu belirten Küçük, piyasalara istikrar geldiğini, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın devre dışı kalmasına rağmen KKTC’ye gelen yolcu sayısında yüzde 15 artış olduğunu, turizmde de olumlu gelişmeler bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Küçük şimdiye kadar alınan tedbirleri özetleyerek, lüks tüketim maddelerine konulan vergiler ve diğer vergilerle gelirlerde artış olduğunu, ancak bazı giderlerin beklentilerin üstünde olması yüzünden hala 90 milyon açık verme ihtimali bulunduğunu bildirdi.

Turizmde ilerki yıllarda daha çok gelişme beklediklerini, çünkü bazı büyük tesislerin devreye gireceğini belirten Küçük, yeni yatırım yapmak isteyenlerle temas halinde olduklarını, ancak daha çok Türk yatırımcı beklediklerini söyledi.

Küçük, kapanan Kıbrıs Türk Hava Yolları yerine adı "Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları" olan yeni bir şirket kuracaklarını, finansmanının bir kısmını THY ve bir kısmını da özel şirketlerden sağlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Küçük, Kapanan KTHY’nin eskiden tamamen devlet şirketi olarak çalıştığını ve bazı güçlükler yaşandığını, bu nedenle şimdi devlet hissesini yüzde 51’in altında tutacaklarını bildirdi. Uçakların ya kiralanacağını ya da THY’den sağlanacağını belirten Küçük, yeni uçakları Mart 2011’de uçurmaya başlamayı düşündüklerini anlattı.

KKTC Başbakanı Küçük, Ercan havaalanını da özelleştirme planları bulunduğunu, gerekli tespitlerin yapıldığını ve şu anda ihale aşamasında olduklarını bildirdi.
AA


Geri Dön