25 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu yeni yatırımlara yön oldu. Güzergâha son 1 ayda 10 milyarlık yatırım sağlandı. Otoyol, turizm, gayrimenkul ve sanayi gibi sektörlere büyük katkı sağladı. 



Kuzey Marmara Otoyolu, Turizm, gayrımenkul ve sanayi gibi sektörlere büyük katkı sağladı. Son dakika alınan bilgilere göre Kuzey Marmara Otoyolu yeni yatırımlara yön verdi. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre; İstanbul ile arasındaki mesafesi 45 dakikaya düşen Kartepe, Sapanca ve Çerkezköy lokasyonları yatırımcılar tarafınca İstanbul’un yeni ilçeleri olarak görülüyor. Güzergâha son 1 ayda 10 milyarlık yatırım sağlandı. 

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Mayıs 2021 tarihinde yapımı tamamlanan Kuzey Marmara Otoyolu milyarlık yatırımların da yeni güzergahı oldu. Yolun geçtiği güzergâhlarda yerel ekonomiler hareketlendi. Turizm, gayri
menkul ve sanayi gibi sektörlere büyük katkı sağladı.

İstanbul ile uzaklığı 45 dakikaya inen  Kartepe, Sapanca ve Akyazı gibi güzergahlar yatırımcılar tarafından İstanbul'un yeni ilçeleri ilçeleri olarak görülüyor.

Söz konusu güzergâh ve çevresinde son 1 ayda 10 milyarlık yatırım gerçekleşti. Geçen hafta Zeray İnşaat, Kartepe'de Kocaeli'nin bugüne kadar olan en büyük gayrimenkul yatırımını başlattı. 910 milyon liralık konut projesine başlayan şirket, geçen hafta ön talepte olan evlerin yüzde 30'unu sattı. Toplam 501 evden meydana gelen proje ile 2 bin 500 bin kişi istihdam edilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Sapanca'da yapılan turizm yatırımları ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 48 arttı. İki otel, 8 butik otel ve toplamda 826 evden oluşan 3 gayrimenkul projesi için çalışmalar başladı. Sapanca ve civarı mayıs 2021 ve aralık ayları arasında 3.8 milyarlık yatırım sağlandı. Kuzey Marmara Otoyolu, İzmit OSB çıkışında bulunan Alikahya OSB ve Asım Kibar OSB de sanayi yatırımlarının tercih sebebi oldu. Bölgelerdeki yatırım talebi yüzde 30 arttı. Türkiye'nin en büyük kalıp üreticilerinden Cemras İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yaapmış olduğu yatırımını 250 milyon liralık tesisle bu bölgeye taşıma taşıdı. Ans Enerji de 30 milyon TL'lik yatırım için çalışmalara başladı. Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'nın rakamlarına göre, 2'si Akyazı olmak üzere, 1.3 milyarlık beş yeni OSB'nin kurulmasına kararı alındı. Oda, son 3 ayda 32 yatırım başvurusu geldiğini de bildirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

TASARRUFA VURGU YAPTI

Kuzey Marmara Otoyolu'nun batıdaki fırsatı ise Çerkezköy ve Kapaklı'ya açıldı. "Yolla birlikte iki ilçedeki gayrimenkul ve sanayi yatırımları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30'a varan oranda yükseliş gösterdi. Çerkezköy'de geçtiğimiz ay ikisi ilaç olmakla beraber 5, Kapaklı'da ise 8 yeni fabrikanın temeli atıldı. Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Ulugtekin ise projenin yaptığı tasarrufa da vurgu yaparak, "Kuzey Marmara Otoyolunun ülkemize, vakitten 1 milyar 650 milyon lira ve akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2.6 milyar lira katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

YABANCININ RADARINDA

Fırsatlar yabancı yatırımcının da radarına takıldı. Dubaili Damac İnşaat'ın Başkanı Hussain Sajwani dünyada yapmış oldukları büyük yatırımları Türkiye'de de geçirmek istediklerini belirtti. Sajwani, Marmara'da lojistik avantajı olan şehirlerde gayrimenkulün her alanında yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açıldı!

Arsa-arazi fiyatlarına Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu dopingi!

 


Geri Dön