19 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM'de!

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM'de!

Bakanlık ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan şirket arasındaki sözleşme şartlarında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Bakanlık ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan şirket arasındaki sözleşme şartlarında değişiklik yapılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Kabukcuoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Kabukcuoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ulusal basında Toker, Ç: 24 Mart 2021 tarihinde kaleme aldığı yazıda, "Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartlar, iş bitiminden sonra değiştirilerek, araç geçiş garantileri 3-4 kat arttırılmış, ortak girişimin işletme süresi 9 yıldan 13 yıla uzatılmıştır." Dair haberler basına yansımıştır.''

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1-Kuzey Marmara Otoyolu ihalesi sonrası yapılan bu değişiklikler ile ilgili talimatları kim vermiştir, yapılan değişiklikler nelerdir? Bu değişikliklerde kamu yararına herhangi bir düzenleme yapılmış mıdır? 
2-Kuzey Marmara Otoyolunun sözleşme süresi ne kadardır? Bu süre, iş bitiminden sonra sözleşmede belirtilen süreye ilave olarak ne kadar arttırılmıştır? Bu sürenin arttırılma gerekçesi nedir? 
3-Sözleşmede esas alınan araç geçiş ücretleri nedir? Sözleşmede yürürlüğe girdikten sonra bu geçiş ücretlerine yönelik sözleşmeden doğan münferit borcun tadili (alacak hakkının) yapılmış mıdır? 
4-Bu otoyolun sözleşme imza tarihinde araç geçiş sayısı açısından belirlenen garantiler nelerdir, ne süre zarfında kaç araç geçişi öngörülmektedir? 
5-Türkiye'nin en maliyetli otoyol projesinde ek maliyet artışının bu kadar yüksek olması mevzuata uygun mudur?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön