25 / 04 / 2024

Kuzu Deri, 50 mağaza açacak!

Kuzu Deri, 50 mağaza açacak!

İç pazarda büyüme kararı alan Kuzu 50 mağaza açacak, cruise yolcusunu deri ve kürk merkezinde ağırlayacak. Versace ve Ted Baker gibi dünya devlerine üretim yapan Kuzu Deri, iç piyasada büyüme kararı aldı  



 İlk etapta Laleli, Nuruosmaniye, Zeytinburnu ve Antalyada 5 mağaza açtı. 5 yıl içinde 50 mağaza açmayı hedefleyen şirket, Kuşadasında da 5 bin metrekarelik kürk ve deri kompleksi kuracak. Kuzu Deri, dünyanın en büyük cruise gemilerinin yolcularını bu komplekse çekmeyi planlıyor. Çanta üretimine de giren Kuzu Deri, önümüzdeki yıl ayakkabı koleksiyonlarını tüketiciyle buluşturacak.

Deri sektöründe 51 yıldır faaliyet gösteren, geçen yıla kadar üretim ve ihracat yapan Kuzu Deri, iç pazara yoğunlaşma kararı aldı. Yıllarca Versace ve Ted Baker gibi dünya devlerine üretim yapan Kuzu Deri, ilk etapta Laleli, Nuruosmaniye, Zeytinburnu ve Antalyada 5 mağaza açtı. 5 yıl içinde 50 mağaza açarak pazarda hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket, Kuşadasında da ilginç bir alışveriş kompleksi açmaya hazırlanıyor. Kuşadasında 5 bin metrekarelik kürk ve deri kompleksi kuracak olan Kuzu Deri, dünyanın en büyük cruise gemilerinin yolcularını bu komplekse çekmeyi planlıyor. Bu arada Kuzu Derinin kürk ve deri kompleksi, iki defile salonunu bünyesinde bulundurma özelliğiyle dünyada bir ilk olma özelliğine de sahip... Çanta üretimine de giren Kuzu Deri, önümüzdeki yıl ayakkabı koleksiyonlarını tüketiciyle buluşturacak. Artık yurtdışında ihracat, yurtiçinde ise mağaza sayılarını artırmaya odaklanacaklarını söyleyen Kuzu Deri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz, Biz 51 yıldır üretim ve ihracat yapıyoruz. Daha ziyade üst segmente yönelik çalışıyoruz. Teknolojisi yüksek, hafif, ekolojik ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi Türk halkına da sunalım dedik. Ayrıca 30 milyona yaklaşan turist sayısı da Türkiye pazarını cazip hale getiriyor. Bundan sonra Türkiyede hem halkımıza hem turistlere hizmet vereceğiz. Potansiyel müşteri olduğunu düşündüğümüz her alana yayılacağız dedi.

Markalaşma adına iç pazara yönelme kararı aldıklarını da kaydeden Yılmaz, 2010 itibarıyla bu kararı verdik. İlk etapta 5 mağaza açtık. 2012 yılında mağaza sayımızı 15e çıkarmayı hedefliyoruz. 5 yıllık hedefimiz ise 50 mağazaya ulaşmak. Dubrovnikte bir mağaza açma planımız var. Yurtiçinde alışveriş merkezlerinde yer arıyoruz. Bu arada ürün portföyümüzü geliştiriyoruz. Deri ve triko karışımı ürünler geliştirdik. Çanta üretimine başladık. Önümüzdeki yıl ayakkabıya da gireceğiz. Sonuç olarak Kuzu markasıyla büyüyeceğiz diye konuştu.

12 milyon dolar ciroları olduğunu anlatan Yılmaz, mağaza sayılarını arttırma planları doğrultusunda bu rakamı önce 50, ardından 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Kuşadasındaki kompleksin cirolarını arttırmada önemli katkı sağlayacağını ifade eden Yücel Yılmaz, şöyle devam etti:

Bu kompleks tamamen turistlere yönelik olacak. 150 kişilik satış ekibi hizmet verecek. Bu kompleksten yıllık 7 milyon dolar satış bekliyoruz. İhracat çalışmalarımız da sürecek. Rusya, Ukrayna, Fransa, İsveç, Norveç, Monako, Danimarka, Amerika, Almanya gibi ülkelerle çalışıyoruz. İhracatımızın yüzde 90ını Kuzu etiketiyle yapıyoruz. 6 milyon dolar civarında olan ihracatımızı artırmak bir diğer hedefimiz.

Del Sol mağazalarının sayısı 15e çıkacak

ŞİŞLİDE kısa bir süre önce işadamlarına yönelik 54 odalı butik otel Listana Oteli açan açan Kuzu Deri, ışıkta parlayan ürünleri olan Amerikan Del Sol ile de büyüyecek. Güneş ışığında renk ve şekil değiştiren ürünleri Antalyadaki 5 satış noktasında tüketiciyle buluşturduklarını anlatan Yücel Yılmaz, 2012 yılında bu mağazaların sayısını 15e çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.
Vatan


Geri Dön