25 / 04 / 2024

Ladin İnşaat Firması ekonomik krizde!

Ladin İnşaat Firması ekonomik krizde!

Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardı. Yapılan yazılı açıklamada, daha önce ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin daha eklendiği belirtildi.



El Kaide lideri Usame bin Ladin'in babası Muhammed bin Ladin tarafından 1931'de kurulan ve şu anda 217 bin çalışanının olduğu tahmin edilen inşaat firması, başta Mekke Harem Genişletme Projesi, 601 metre uzunluğundaki Mekke Saat Kulesi Projesi, Riyad Havalimanı ve Riyad Faysalia Kulesi gibi büyük projeler olmak üzere birçok farklı çalışmaya imza attı. 


20 bin istifa geldi 

Ancak yaşanan süreç Bin Ladin Group'u ekonomik krize sürükledi. 85 yıllık inşaat şirketinin 77 bin çalışanını işten çıkardığı iddia ediliyor. Grup tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın müdahalesiyle 10 bin işçinin gecikmiş hak edişlerinin ödendiği kaydedilirken yapımı devam eden projelerin mayıs ayı sonu itibarıyla sona ermesinin beklendiği ifade edildi. Bin Ladin şirketinin alacaklarını tahsil etmesinin ardından ödemelerinde gecikme yaşanan diğer işçilerin hak edişlerinin de ödeneceği aktarılan açıklamada, 20 bin işçinin ise geciken ödemeler nedeniyle istifa ettiği bildirildi. 

Mayıs ayı başlarında Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Mefrec elHakbani, 6 aydır maaş alamayan Bin Ladin şirketi çalışanlarının bu sorununu çözeceklerini açıklamıştı. Grubun dünyada yaptığı büyük projeler arasında Sharjalı Amerikan Üniversitesi, Four Season Hotel-Ürdün, Putra Jaya Camisi, Kuala Lumpur Havaalanı bigi yapılar bulunuyor. 


Cumhuriyet


Geri Dön