28 / 03 / 2024

Lal Akademi SPL Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavı için 2 günlük eğitim düzenledi!

Lal Akademi SPL Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavı için 2 günlük eğitim düzenledi!

Lal Akademi, 2013’e 29 Aralık tarihinde gerçekleştirilen SPL Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisanslama Sınavı öncesinde ücretsiz olarak düzenlenen 2 günlük “Temel Finans Matematiği Etüt Çalışması” ile veda etti...



Kendi personelinin yanı sıra sektörde hizmet veren tüm aktörlere yönelik eğitimler planlayarak, sektördeki nitelikli personel ihtiyacını gidermeye yönelik faaliyetler yürüten Lal Akademi, bünyesinde çalışmaya başlayan eksperlere “Gayrimenkul Değerlemeye Giriş” eğitimleri verdi. İster kadrolu ister sözleşmeli olsun sektöre yeni giriş yapan adayların saha çalışmaları öncesi gerekli teknik bilgiyi edinmeleri amacıyla düzenlenen eğitimlerde verilen teorik bilginin yanı sıra, resmi kurum incelemeleri ve örnek değerleme süreçlerini içeren çalışmalar da yapıldı. Bu çerçevede 2012 yılı sonundan itibaren gerçekleştirilen 10 ayrı eğitimle 45 kişiye “Gayrimenkul Değerlemeye Giriş” eğitimi verildi.

 

Gayrimenkul Değerlemeye Giriş eğitimlerine ek olarak, 2013 yılı içerisinde düzenlenen aralarında Tarım Alanları Değerlemesi, Kontrolör Bilgi Paylaşım Seminerleri, Çalışma Hayatında Etkili İletişim Ve Önemi, Önemli Tapu Takyidatlarının Hüküm Ve Sonuçları, Gelir Tablosu Ve Bilanço Okuma, Mali Bilanço Karşılaştırma Yöntemleri eğitimlerinin de bulunduğu 18 şirket içi eğitimle, Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş. personeline yaklaşık 450 saat eğitim verdi. Personelin ihtiyacına göre ve titizlikle belirlenen eğitim içerikleri ile eksper ve kontrolör kadrosunun gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenirken, idari personele yönelik olarak da ayrıca eğitimler planlandı.

 

Eğitimlerini sadece kendi personeli için planlamakla kalmayan Lal Akademi, 2013 yılı içerisinde diğer sektör mensupları ve sektöre ilişkin bilgi talebinde bulunan kuruluşlar için de eğitimler gerçekleştirdi. Bu çerçevede 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen, Tapu Mevzuatına Giriş, GYO Mevzuatı, Tapu İşlemleri, Gayrimenkul Değerleme Esasları, Temel Finans Matematiği Etüt Çalışmasının bulunduğu 6 ayrı eğitim ile toplam 145 kişiye sektöre ilişkin eğitimler verildi.

 

Gerçekleştirilen Eğitimlerle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Eğitim Müdürü Osman Yüksel, sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak belirlenen konularda, güncel ve özet içerikler hazırladıklarını belirterek, sektör mensuplarının eğitimlere olan talebinin olumlu olduğunu söyledi. 2013 yılı içinde gerçekleştirdikleri 32 adet eğitim ile 300’ü aşkın kişiyi bilgilendirdiklerini belirten Yüksel, 2014 yılında da sektör mensuplarına ve diğer kuruluşlara yönelik eğitimler planladıklarını, Şubat ayında İstanbul Üniversitesi SERPAM ile Lal Akademi işbirliğinde gerçekleştirilecek “Gayrimenkul Değerlemesinde Finansal Yaklaşımlar” eğitimin duyurularına yakın dönemde başlayacaklarını söyledi.

 

2013 Yılının Son Eğitimi

 

2013 yılında eğitim faaliyetlerine hız vererek birçok eğitim gerçekleştiren Lal Akademi, yılın son haftasında da SPL sınavına hazırlık amacıyla bir etüt çalışması düzenledi. Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş. sponsorluğunda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etüt çalışmasında, Eğitmen İbrahim Dertli tarafından katılımcılara, 29 Aralık tarihinde gerçekleştirilen SPL Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisanslama sınavı “Temel Finans Matematiği” modülüne yönelik örnek soru çözümlerini içeren 2 günlük (6 Saat) bir program uygulandı.



Geri Dön