26 / 04 / 2024

Landwin, Türkiye'de yerel ortak arıyor!

Landwin, Türkiye'de yerel ortak arıyor!

Yüksek gelir getiren ticari gayrimenkuller satın almak ve büyük şirketlere kiralamak konusunda uzman Amerikalı Landwin, Türkiye'de yerel ortak peşinde. Peki, Landwin'in Türk ortağı kim olacak?



Amerika'da ticari gayrimenkul yatırımları alanında faaliyet gösteren ve 4 milyar dolarlık portföyü bulunan ünlü Landwin şirketi, Türkiye'de yüksek gelir getiren ticari gayrimenkul projeleri ve yerel ortak arıyor. 

2009 yılından beri Türkiye'deki yatırım fırsatlarını araştırdıklarını söyleyen Landwin Kurucu Ortağı Traci Landis, "Türkiye'nin yükselen ekonomik ivmesinin farkındayız. Gayrimenkul sektöründe de bölge merkezi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de Türk firmalarıyla iş yapmak istiyoruz" dedi. 


50 milyon dolarlık şirketler gelsin Satın alacakları ticari gayrimenkul ve ortaklık yapacakları şirketler konusunda ince eleyip sık dokuduklarını belirten Landis, en az 50 milyon dolarlık büyüklüğe sahip, sektörde yüksek gelir getiren lüks ve kaliteli projeler üreten şirketlerle işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Şimdiye kadar aralarında Varyap, Martı GYO, Fer Yapı ve Karakaş Group'un olduğu çok sayıda şirketle görüşme yaptıklarını vurgulayan Landis, henüz herhangi bir şirketle resmi bir anlaşma yapmadıklarının altını çizdi. 


Kaliforniya merkezli Landwin, 3 ila 50 milyon dolar arasında değişen fiyatlarda ticari gayrimenkuller satm alıp, alanında marka olmuş şirketlere kiraya veriyor. En fazla 7 yılda yatırım bedelini 3'e katlayarak mevcut gayrimenkullerini satışa çıkardıklarını belirten Landis, kiracıları arasında VVallmart, Starbucks, Verizon, Walgreens gibi şirketlerin olduğunu söyledi. Türkiye'de de yerel ortaklarla Private Placement Memorandum yani Özel Yerleştirme Sözleşmesi adı altında bu işi yapmak istediklerini vurgulayan Landis, bu amaçla Haziran 2014'te Landwin International Gayrimenkul Limited Şirketi'ni faaliyete geçirdiklerini ifade etti. 


Amerika'ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketleriyle de çalışmayı hedeflediklerini dile getiren Traci Landis, yatırım yaptıkları bölgelere değer kattıklarını sözlerine ekledi. 

Posta


Geri Dön