29 / 03 / 2024

Lapis Han yaşayan bina konseptiyle inşa ediliyor!

Lapis Han yaşayan bina konseptiyle inşa ediliyor!

Gürallar Yapı AŞ Genel Müdürü Evrim Karayel, 2010 yılına kadar gruba ait sanayi tesisleri, otel inşaatlarını tamamlayan Gürallar Yapı'nın 2010 yılından sonra gayrimenkul yatırımları ve geliştirme alanında hizmet vermeye başladığını aktardı...





Gürallar Grubu'na bağlı Gürallar Yapı'nın ilk ticari projesi olan Lapis Han, Kartal'da yükseliyor. Gürallar Yapı AŞ Genel Müdürü Evrim Karayel, 2010 yılına kadar gruba ait sanayi tesisleri, otel inşaatlarını tamamlayan Gürallar Yapı'nın 2010 yılından sonra gayrimenkul yatırımları ve geliştirme alanında hizmet vermeye başladığını aktardı. Kartal'da hayata geçirdikleri Lapis Han'ın, şirketin ilk ticari projesi olduğunu anlatan Karayel, "2010 yılına kadar Gürallar Grubu'nun kendisine ait inşaatlarını yapan Gürallar Yapı AŞ bugüne kadar 2 milyon metrekare alanda toplam 370 bin metrekare inşaatı anahtar teslim olarak tamamladı"dedi. Toplam 6 bin 897 metrekare arazi üzerinde 32 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Lapis Han'ın 160 ofis ve 26 mağazadan meydana geldiğini kaydeden Karayel şu bilgiyi verdi: "Yaklaşık 3 bin metrekare sosyal donatı ve sosyalleşme alanı bulunan Lapis Han'da alanları 57 ila 2 bin metrekare olan ve istendiği takdirde birleştirilebilen lego ofisler bulunuyor. Kartal'da, E-5 aksının tam üzerinde, metronun çıkış noktasında yüksek görünürlük ve prestije sahip Lapis Han Yasayan bina' konseptiyle inşa ediliyor." Kreş ve etüt odaları da var 200 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri projedeki tüm detayları çalışanların mutlu olmaları için kurguladıklarını dile getiren Karayel, "Yeşil alanların genişliği, camların açılabiliyor olması, kreş ve etüd odalarının olması ve sosyal tesiste kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar ve masaj odalarının bulunması projemizi öne çıkaran özellikler arasında" diye konuştu. 

İnşaatına Şubat 2013'te başladıkları projeyi Mart 2014'te son kullanıcılara teslim edeceklerini kaydeden Karayel, projede fiyatların 360 bin TL'den başladığı söyledi. Projede, açılış sonrası için kiralama talepleri de toplamaya başladıklarını dile getiren Karayel, "Son 22 ünitenin kaldığı projede, ofislere yüzde 10 peşinat ve teslimden sonra başlayacak taksitler ile sahip olmak mümkün. Bu sayede ofisinize isterseniz kullanarak kira öder gibi veya kiraya vererek kira getirişi ile kredinizi ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Dünya'nın en prestijli ödüllerinden International Property Avvards 2013'te Avrupa'nın ve Türkiye'nin "En İyi Ofis Geliştirme Projesi" seçilen Lapis Han, Aralık 2013'de yapılacak "Dünyanın En İyileri" yarışmasında da Avrupa Kıtasını "ofis geliştirme" alanında temsil edecek" dedi. 

Yabancı fonların ilgisini çekiyor Yabancı fonları ve yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi göz önüne alındığında büyük ölçekli projelerin bu özel yatırımcı kitlesinin ilgisini çektiğini aktaran Karayel, bugün, ülkeye yatırım yapmak için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan yabancı yatırımcı sayısının oldukça fazlalaştığını kaydetti. Bu yatırımcıların kendileriyle kontağa geçerek ortak proje geliştirme konusundaki arzularmı dile getirdiğini aktaran Karayel, "Bu yatırımcı kitlesi öncelikle yatırımın geri dönüş sürelerine odaklı oluyor ve projeleri kira getirilerine göre değerlendiriyor" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön