26 / 04 / 2024

Lapta Sahili'ndeki ‘kaçak inşaata’ 2'nci mühür!

Lapta Sahili'ndeki ‘kaçak inşaata’ 2'nci mühür!

Kıbrıs Lapta Belediyesi tarafından daha önce mühürlenen kaçak inşaatta çalışmaların devam etmesiyle, inşaat yeniden mühürlendi.



Kıbrıs Lapta Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Gökçe, Lapta bölgesinde bir restoranın plajını büyütmek için denizin içine dolgu eklediğini ve dolgunun üzerine kaçak inşaat kurduğunu, halkın bundan şikâyetçi olduğunu sözlerine ekledi. Gökçe, “Çevreye verilen zarar artık yeter” şeklinde konuştu. 

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ise inşaatın ikinci kez mühürlendiğini açıkladı. Serap Şahin Lapta'da bir restoran plajını büyütmek istediği nedeniyle, denizin içine dolgu ekleyip üzerine kaçak inşaat kurdu. İnşaat, daha önceki dönemde Lapta Belediyesi tarafından mühürlenmesine rağmen, mühür kaldırılıp hafta sonları inşaat alanında çalışmalar sürüyor. Bunun üzerine Girne Kaymakamlığı söz konusu inşaatı ikinci kez mühürledi. 

Lapta Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Gökçe, Lapta bölgesinde bir restoranın plajını büyütmek için denizin içine dolgu eklediğini ve dolgunun üzerine kaçak inşaat kurduğunu ve halkın bundan şikâyetçi olduğunu açıkladı. Konu hakkında konuian Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, inşaatın ikinci kez mühürlendiğini sözlerine ekledi. 

“Çevreye verilen zarar artık yeter” 

Lapta Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Gökçe, Lapta bölgesinde bir restoranın plajını büyütmek için, denizin içine dolgu eklediğini ve dolgunun üzerine kaçak inşaat kurduğunu söyleyerek halkın bundan şikâyetçi olduğunu açıkladı. Söz konusu restoranın kaçak inşaatta bulunan mührü kaldırıp, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Gökçe, “Halk şikâyetçi. Denizin içine dolgu yaptılar. O binalar da doldurulan yerin üstüne yapıldı. Kaymakamlığın kaçak inşaatı tekrar mühürlediği bilgisini aldık. Çevreye verilen zarar artık yeter” dedi.

“İnşaat mühürlendi” 

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da, söz konusu inşaatın ikinci kez mühürlendiğini doğruladı, inşaata geçmiş dönemde müdahale yaptıklarını, mühürlediklerini kaydederek geçtiğimiz cuma günü mührün kaldırıldığını ve hafta sonu kaçak inşaatta çalışma yapıldığı bilgisini aldıklarını açıkladı. Kaymakamlığa kaçak inşaata çalışma yapıldığını bildirdiklerini söyleyen Aktuğ, söz konusu inşaatın tekrardan mühürlendiğini açıkladı.


Geri Dön