19 / 04 / 2024

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 



Avrupa'nın değerlenen ülkelerinden biri olan Letonya inşaat sektörü için çeşitli yatırım fırsatları sunuyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ülke bulunduğu konum nedeniyle dünyanın en güvenilir ülkeleri arasında yerini aldı.

Letonya Avrupa Birliği’ne üye olduktan sonra inşaat, tekstil, turizm, eğitim ve hayvancılık yatırımlarına yönelik çeşitli kolaylıklar da vadediyor. 

Letonya dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

İnşaat sektöründe patlama yaşandı 

Türkiye’deki iş insanlarına çağrıda bulunan Türk-Leton İş İnsanları Derneği Başkanı (LETİAD) Fuat Aydemir, “Bilindiği üzere Baltık ülkeleri Avrupa’nın yeni cazibe merkezi. Schengen Bölgesi’nde bulunması, İskandinav ülkelerine ve Rusya'yla sınır olması Letonya’yı Avrupa’nın İpek Yolu konumuna getirdi. Letonya’da büyük bir inşaat sektörü patlaması yaşanıyor. Bu durumun en az 3-5 yıl sürmesi öngörülüyor. Daha önce NATO ihaleleri için Türk firmaları ülkeye gelmişti ve LETİAD olarak bürokratik işlemlerinin, ihale süreçlerinin takibinde destek sağlamıştık. Şimdi ise Letonya’da sivil inşaat sektörü temsilcileri için büyük fırsatlar oluştu. Bunun nedeni özellikle İstandinav ve gelişmiş Batı ülkelerinin Letonya’ya diğer Baltık ülkeleri Litvanya ile Estonya’ya yatırım yapmaları. Letonya’da büyük bir gayrimenkul açığı var. Çok fazla ev yapılması gerekiyor. Ancak işçi ve malzeme tedariğinde sorunlar yaşanıyor. Öte yandan Letonya, ev sahibi olmasını istediği yurttaşlarının ev sahibi olabilmesi için bankalar aracılığıyla kredi desteği sağlıyor. Leton yurttaşların ev alabilmek için sıra beklediğini söyleyebilirim. Buradaki fırsatlardan ülkemizin ve Türk iş insanlarının kazanımlar sağlamasını isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçimiz ve ataşemiz de bu konuda çok büyük emek harcıyor. Türk Leton İş İnsanları Derneği başkanı olarak ben de başta inşaat sektörünün irili ufaklı temsilcileri olmak üzere çeşitli sektörlerin temsilcilerini Letonya’da iş yapmaya davet ediyorum” dedi.
 

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!


Geri Dön