26 / 04 / 2024

Levent Loft Bahçe Evleri'nde 500 bin dolara!

Levent Loft Bahçe Evleri'nde 500 bin dolara!

Proje Gezi- Yorum bu hafta İstanbul'un merkezi iş aksı Levent- Maslak hattında yükselen Levent Loft Bahçe'ye konuk oldu



İstanbul'un en merkezi noktalarından Levent'te yer alan Loft Bahçe, bölgede çalışan genç, bekâr, orta ve üst düzey yöneticiler için biçilmiş kaftan. Projede yaşayanların çoğunluğunu bu grup oluşturuyor.

Proje Gezi- Yorum bu hafta İstanbul'un merkezi iş aksı Levent- Maslak hattında yükselen Levent Loft Bahçe'ye konuk oldu. İstanbul'u Loft konseptiyle tanıştıran, fabrika alanından lüks bir rezidansa dönüşen Levent Loft Bahçe, Akfen Holding ve Sağlam İnşaat ortaklığı ile hayata geçirildi. Projeyi Levent Loft Bahçe'nin satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu VAA Gayrimenkul Real Estate'nin kurucu ortaklarından Ahenk Akyüz Sinanoğlu ile birlikte gezdim.

22 KATTAN OLUŞUYOR
Levent Loft Bahçe Evleri zemin ve asma katlar hariç 22 kattan ve 16 farklı daire tipinden oluşuyor. 82 adet dairenin yer aldığı Levent Loft Bahçe, Büyükdere caddesi cepheli Levent Loft projesinin arka bölümünde yer alıyor. Projenin iki girişi bulunuyor. Birinci giriş Büyüdere Caddesi'nden Levent Loft projesinin içinden, ikincisi ise Gültepe tarafından. Akfen Holding ve Sağlam İnşaat projede satış ve pazarlamanın tek elden merkezi yürümesi için VAA Gayrimenkul Real Estate ile anlaşmış. VAA Gayrimenkul Real Estate'nin kurucu ortağı Ahenk Hanım'la Levent Loft'taki ofilerinde buluştum. Buradan Levent Loft Bahçe'ye geçerek örnek daireleri gezdik.

DOYUMSUZ ŞEHİR
Levent Loft Bahçede her daire sahinin bir güvenlik giriş kartı bulunuyor. Levent Loft'tan Levent Loft Bahçe'ye geçişteki tüm ara kapılar bu güvenlik kartı aracılığı ile açılabiliyor. Levent Loft ve Levent Loft bahçeyi diğer projelerden ayıran en önemli özellik "Loft" konsepti. Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan projede, tasarımın bir parçası olarak saklanmadan bırakılan tesisat, kolon ve kirişler, brüt beton tavan dikkat çekiyor. Levent Loft Bahçe, yükselerek kazandığı manzaradan optimum yararlanmak üzere tabandan tavana uzanan tek parça geniş camlarla, katlar arasında yer alan iç bahçeleriyle farklı bir yaşam alanı sunuyor.

Fiyatlar 500 bin dolardan başlıyor
Levent Maslak Esentepe çokuluslu şirketlerin tercih ettiği bir bölge olarak öne çıkıyor. Ahenk Hanım, Levent Loft Bahçe'nin bu bölgelerde çalışan bekar ya da çocuksuz çiftler tarafından tercih edildiğini belirtiyor. Yabancı uyruklu kişiler ise Levent Loft'ta satın alma yerine ağırlıklı olarak kiralama yapmayı tercih ediyorlarmış. Levent Loft Bahçe'de daire fiyatları 500 bin dolar ile 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. 82 dairenin yer aldığı projede satışların yüzde 65'i tamamlanmış. Normal dairelerin yanı sıra 9 adet teraslı dairelerin satışına da devam ediliyor.

Kat bahçesi ve teras keyfi sunuyor
Projede yer alan dairelerde 16.5, 26.5, 37 ve 55 metrekarelik teraslar ve kat bahçeleri yer alıyor. Ahenk Hanım ile 120 metrekare büyüklüğündeki 1+1 daireyi gezdik. Bu dairede 16.5 metrekare büyüklüğündeki kat bahçesi şehir manzarasına hakim. Diğer projelerde görmeye alışık olduğumuz 40-80 metrekare arasında değişen büyüklükteki 1+1 dairelerin aksine bu projede daireler daha büyük olarak planlanmış. Geniş bir salon ve yatak odasından oluşan dairede mümkün olduğunca az duvar kullanılarak maksimum alan yaratılmış. Yerden tavana kadar olan camlar, insana adeta uçacakmış hissi veriyor. Mutfak, salonun içinde yer alıyor. Yer döşemesinde ahşap kaplama kullanılmış. Duş, tuvalet ve banyo alanlarının birbirinden ayrı olarak yerleştirildiği projede armatür ve vitrifiyeler de dikkat çekiyor.

Metrekare başına 8.6 TL aidat
Levent Loft Bahçe projesinde daire sahipleri metrekare başına 8.6 TL aidat ödüyor. Aidatın içinde elektrik faturası dışındaki tüm hizmetler yer alıyor. Projede Levent Loft'un altında yer alan sosyal tesislerde çok amaçlı kullanıma uygun toplantı salonları, resepsiyon hizmeti, fitness salonu, SPA merkezi, masaj, kişisel bakım odaları, cafe, restoran, sauna, steam ve Türk hamamı bulunuyor. Projede ayrıca tavanı yarı açılabilen kapalı yüzme havuzu ile güneşlenme terası ve vitamin bar da yer alıyor. Proje TEM Otoyolu, E-5 ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile iş alanlarına, eğlence ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile de tercih ediliyor.

BEĞENMEDİM
Merkezi konumuna rağmen, şehrin kalabalığı ve kaosu nedeniyle sakin bir yaşamı tercih edenlere hitap etmiyor. Loft Bahçe'de yaşayanları, sosyal tesislere ulaşmak için otopark alanından ya da Levent Loft bağlantı yolundan geçmeleri gerekiyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, trafik keşmekeşi Levent Loft Bahçe'de yaşayanların sinirlerini bozabilir.

BEĞENDİM
Dairelerde mümkün olduğunca az duvar yer almasıyla maksimum alan kullanımı yaratılmış. Kat bahçeleri,teraslar ve yerden tavana kadar camlar eşsiz manzara keyfi sunuyor. Ulaşım akslarına, iş, eğlence ve alışveriş alanlarının hemen yanıbaşında konumlandırılmış.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön