19 / 04 / 2024

Levi's'in 26 ülkede 450'den fazla mağazası var!

Levi's'in 26 ülkede 450'den fazla mağazası var!

Levi's, Jean'de beden ölçüsü yerine beden şekli dikkate alınarak hazırlanan Curve ID koleksiyonunu sundu



Levi's Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı Armin Broger, beden ölçüsü yerine beden şekli dikkate alınarak hazırlanan Curve ID koleksiyonunun her kadında güzel duracağını ve sektörde devrim yaratacağını söyledi

Kot denince ilk akla gelen markalardan Levi's, her kadında güzel duracağını iddia ettiği Curve ID koleksiyonu ile sektörde devrim yaratmayı ve kadın kot satışlarını katlamayı planlıyor. Levi Strauss & Co.'nun Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki faaliyetlerinin başkanı Armin Broger, beden ölçüsü yerine beden şekli dikkate alınarak üç farklı kalıpta üretilen Curve ID'nin her kadına yakışacağı kanısında. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 13 ülkede, 60 bin kadının katıldığı 18 aylık araştırmanın sonunda Curve ID'nin üretildiğini belirten Broger, zayıf, normal ve kalın kıvrımlar olarak adlandırılan bu üç modelle şimdilik dünyadaki kadınların yüzde 80'inin beden ölçüsünü kapsadıklarını, kalan yüzde 20 için de çalışmalarının sürdüğünü, bu ürününde yeni yılda piyasaya sürüleceğini söyledi.

TÜRKİYE'YE ÖZEL FİYAT

Yeni yılda piyasaya sürelecek bu modelle birlikte kadınların yüzde 96'sının Levi's'ta vücut biçimlerine göre pantolon bulacağını ifade eden Broger şöyle konuştu: "Curve ID özelliklerini diğer pantolonlarımıza da uygulayacağız. Kadınlar bundan sonra istedikleri jean'i giyebilecek. Sökterde liderliğimizi sürdürmenin yanı sıra kadınların en sevdiği kot markası olmayı hedefliyoruz." Yeni koleksiyonda fiyatların 79 ile 129 euro arasında değiştiğini kaydeden Broger, Türkiye için özel fiyat uyguladıklarını Curve ID'nin Türkiye'de ise 109-179 TL aralığında satışa sunulduğunu aktardı. Levi's devrim olarak nitelendirdiği Curve ID'nin şirketin cirosuna da artırması bekleniyor. Hali hazırda Levis'in satışlarının yüzde 73'ü Docker's markası da dahil edilince erkeklerden sağlanıyor. Şirketin hedefi kadın ürünü satışlarının payını yüzde 27'lerden kısa sürede yüzde 40'lara çıkarmak.

'Çorlu izim için önemli bir merkez'

2 yıl önce Çorlu'daki fabrikasını geliştirme merkezi haline getiren Levi's'ın kot endüstrisinde devrim yaratması beklenen Curve ID koleksiyonun ilk örnekleri de burada hazırlanmış. Çorlu'daki ürün geliştirme merkezinde üretildiğini kaydeden Levi Strauss & Co.'nun Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki faaliyetlerinin başkanı Armin Broger, Türkiye'nin marka için büyük önem taşıdığını söyledi. Levis'in Avrupa'daki ilk ürün geliştirme merkezini Çorlu'da kurduğunu hatırlatan Broger "Türkiye genç nüfusuyla bizim için çok önemli bir pazar" dedi.

26 ülkede 450'den fazla mağazası var

-Levi's'in operasyon geliri 2010 yılının ikinci yarısında yüzde 23.4 artarak 69.2 milyon dolara yükseldi.
- Şirketin net cirosu yüzde 8 artışla 976.5 milyon dolara çıktı.
- Ciro artışı ABD'nin de içinde bulunduğu bölge ile Asya'da yüzde 8, Avrupa'da yüzde 9 oldu.
- Satışların yüzde 60'ı Amerika bölgesinde gerçekleşiyor.
- Şirketin 26 ülkede 453 mağazası bulunuyor. Net cironun yüzde 16'sı bu mağazalardan elde edildi.
Sabah/Naime SERT


Geri Dön