16 / 04 / 2024

Limak Holding'ten Sibirya'ya 12 bin koltuk kapasiteli buz hokeyi stadı!

Limak Holding'ten Sibirya'ya 12 bin koltuk kapasiteli buz hokeyi stadı!

Limak Holding, Sibirya’nın güneybatısında yer alan 1.2 milyonluk nüfusa sahip Omsk şehrinde 12 bin koltuk kapasiteli buz hokeyi stadı inşa edecek...



Limak Holding, Rusya’da aldığı projelerle yıldızı parlayan holdinglerden oldu. Şu anda Chelyabinsk Uluslararası Havalimanı ve Ufa Doğu Çıkışı Yolu işlerini sürdüren Limak Holding, Sibirya’daki işlerine bir yenisini daha ekledi. Limak, Sibirya’nın güneybatısında yer alan 1.2 milyonluk nüfusa sahip Omsk şehrinde büyük bir stat yapacak.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Limak Holding'in Sibirya'da yapacağı buz hokeyi stadını kaleme aldı. 

İşte Kerim Ülker'in 'Limak, Sibirya’da Avagrard Omsk'a buz hokeyi stadı yapacak' başlıklı yazısı...

Yeni tip korovavirüs (COVID- 19) salgınının en fazla etkilediği ülkelerin başında Rusya geliyor. Mart ayından bu yana ülkenin tamamı karantina uygulamasına geçmesine rağmen, alınan tedbirler salgının etkisini azaltmadı. Bu dönemde ekonomide de ağır yara alan Rusya, Mart ayındaki yüzde 0.3 olan büyümesini sürdüremedi ve Nisan ayında yüzde 12’lük rekor daralmaya sahne oldu. Her ne kadar tablo olumsuz görünse de Rusya, yeniden normalleşme için de adımlar atıyor. İnşaat sektörü de normalleşme sürecine adapte olmaya başlarken kimi Türk inşaat şirketleri bu süreçte projeler üstlenmeye devam ediyor. Limak Holding bu Türk şirketlerinden biri. Son 3 yılda Rusya’da aldığı projelerle parlayan Limak Holding, bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Volgograd Uluslararası Havalimanı ve Habarovks Havalimanı’nı tamamlamıştı. Şu anda da Chelyabinsk Uluslararası Havalimanı ve Ufa Doğu Çıkışı Yolu işlerini yürüten Limak Holding, Sibirya’daki işlerine bir yenisini daha ekledi. Limak, Sibirya’nın güneybatısında yer alan 1.2 milyonluk nüfusa sahip Omsk şehrinde büyük bir stadyum inşa edecek. 12 bin koltuk kapasiteli planlanan projeyi kentin buz hokeyi takımı Avagrard Omsk kullanacak.

Dünya Hokey Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Nihat Özdemir’in yaptığı Limak Holding, geçmiş projelerinde olduğu gibi bu işte de yerel ortağı Marashstroy ile birlikte çalışacak. Cuma günü anlaşması imzalanan proje Arena Omsk adıyla anılacak. Projenin sponsoru ve finansörü ise Rus enerji devi Gazprom olacak. 10 milyar ruble yani 142 milyon dolara mal olacak. Bugünkü kurla 1.5 milyar liralık proje hakkında Rus Interfax ajansına bilgi veren Gazprom Neft Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Dybal, “Projenin yarısını da yerel yönetimler karşılayacak” dedi.

Putin, oligark ve liderlerle maç yapıyor

Limak projeyi 2022 sonbaharına kadar tamamlayacak. Zira bu kompleks, Aralık 2022’de başlayacak olan Dünya Gençlik Hokey Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl Vanguard Omsk takımının stadyumu geçtiğimiz yıl çökme sonucu hasar almış ve kullanılamaz hale gelmişti.

Kısa bir bilgi daha…

İskandinav ülkeleri kadar buz hokeyinin en fazla sevildiği yer Rusya. Devlet Başkanı Vladimir Putin de bu spora özel ilgi duyanlardan. Her yıl kendisine en yakın isimlerle birlikte piste çıkan Putin’in karşı takımında Dimitri Medmedev, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, ünlü oligark kardeşler Boris ve Arkady Rotenberg gibi ünlü isimleri görmek mümkün.

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri tam gaz!

Limak İnşaat'tan Ukrayna'ya koronavirüsle mücadele desteği!


Geri Dön