26 / 04 / 2024

Limak konut sektörüne giriyor!

Limak konut sektörüne giriyor!

İşadamı Nihat Özdemir'e ait olan Limak Holding, çimento sektöründe çok önemli bir aktör. Limak’ın Gaziantep’teki çimento fabrikası Kilis’e taşınıyor, arazi konut inşaatına açılıyor…



Temelleri 1976 yılında Limak İnşaat ile atılan Limak Şirketler Grubu, inşaat, turizm, çimento, altyapı ve enerji, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. İşadamı Nihat Özdemir'e ait olan Limak Holding, Türkiye'nin önde gelen gruplardan biri. Birçok büyük projeye imza atan holdingi kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor. Kulis sayfalarımızda geçen hafta firma ile ilgili iki önemli kulis haberini paylaşmıştık. Limak gibi büyük bir şirkette haber eksik olmuyor, işte, yeni kulislerimiz... Limak, çimento sektöründe çok önemli bir aktör.


Türkiye'nin değişik bölgelerinde 12 çimento tesisine sahip. Bunlardan bir tanesi de Gaziantep'in merkezinde yer alan Limak Gaziantep Çimento. 1961 yılında devlet tarafından kurulan Gaziantep Çimento, 2006 yılında özelleştirme ihalesiyle Limak'a geçmişti.


Şehrin merkezinde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda kurulu bulunan fabrika buradan taşınıyormuş. Bu yere de konut projesi geliştirilecekmiş. Yeni fabrika 250 milyon dolar yatırımla Kilis iline taşınacakmış. Limak, müteahhitlik alanında büyük projelere imza atıyor. Ancak hiç konut projesi yok. Bu alanda geliştirilecek konut projesini kendi mi yapacak, yoksa hasılat paylaşımı ile başka bir konut firması ile işbirliğine giderek mi yapacak henüz belli değilmiş.


Bu arada Limak, sadece para kazanacak alanlara yatırım yapmıyor, sanata da önem veriyor. Limak, Türkiye'nin en büyük filarmoni orkestrasını kurduğunu açıkladı. Orkestranın adı Limak Filarmoni Orkestrası... 


Para 


Geri Dön