25 / 04 / 2024

Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Müşavirliği Yasası geliyor!

Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Müşavirliği Yasası geliyor!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle bugüne kadar olmayan standartların geleceğini söyledi.



Mustafa Baygan "Yasayla gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak. tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi. 



SEKTÖR ŞEFFAFLAŞACAK 

Gelişmiş ülkelerde gayrimenkul danışmanı olmak için mutlaka lisans sahibi olmanın gerekliliğine vurgu yapan Baygan "Yurtdışında bırakın lisans sahibi olma şartını bir kez lisans alan danışman belirli zamanlarda lisansını yenilemek zorunda. Bu güncellemeler sektörün şeffaflaşmasına neden oluyor. Hayata geçirilmesini beklediğimiz 'Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası' bugüne kadar uygulanmayan pek çok standardı getirecek. Yasayla gayrimenkul danışmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık ilgili bölümlerinden, 2 yıllık meslek yüksekokullarının 'emlak ve emlak yönetimi' programından ya da denkliği kabul edilen yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezuniyet şartı getirilecek" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön