19 / 04 / 2024

LÖSEV Onkoloji Hastanesi'nin ruhsatı yok mu?

LÖSEV Onkoloji Hastanesi'nin ruhsatı yok mu?

Sağlık Bakanlığı, LÖSEV'in İncek'te 18 dönümlük arazi üzerinde yaptığı 400 yataklı dev Onkoloji Hastanesi'nin ruhsatsız olduğunu açıkladı..



Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) İncek'te iki yıldır yapımını sürdürdüğü ve açılış için gün sayan dev Onkoloji Kenti Hastanesi kaçak çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, kamu spotlarıyla toplanan yardımlara dikkat çekilirken, hastanenin ruhsatlandırılmadığı ve vakıf tarafından 2012 yılında yapılan başvuruya da olumsuz yanıt verildiği ifade edildi. 


SADECE TAŞINMASI UYGUN GÖRÜLDÜ 

LÖSEV tarafından yapımı devam eden hastane hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "Ankara'da, 14 yatakla hizmet veren özel bir hastaneye sahip olan LÖSEV, 2012'de yeni bir adreste ve daha büyük bir kapasiteyle ön izin almak amacıyla Bakanlığımıza başvuruda bulunmuştur. Mevcut yatak sayısı ile yeni bir adrese taşınması uygun olmasına rağmen yaklaşık 400 yataklı yeni bir hastane projesinin mevzuatla tanımlanmış planlamalar açısından uygun olmadığı söz konusu vakfa aynı yıl bildirilmiştir. Dolayısıyla hazırlanan kamu spotları ile ruhsatlandırılmamış ve izni alınmamış bir hastane için toplanan yardımlar gerçeklikten, ihtiyaçları belirlemek ve karşılamaktan uzaktır" ifadelerine yer verdi. 


"ÇOCUK ONKOLOJİYE GEREK YOK" 

Ankara'da 6 kapsamlı onkoloji merkezi, 5 onkoloji tanı tedavi merkezi ve bu standartları taşıyan bir de Özel Radyoterapi Merkezi'nin aktif olarak hizmet verdiği belirtilen Bakanlık açıklamasında, "Yeni hastanelerin kurulması, tanı ve tedavi standartları bu şekilde belirlenir. Ülkemizde, eğitim ve araştırma, üniversite ve özel hastanelerde çocuk kanser hastalarımız başarıyla tedavi edilmektedir. Bilim insanlarımız da yaptığı değerlendirmelerde ayrı bir Çocuk Onkoloji Hastanesi'ne gerek olmadığı konusunda görüş birliğine varmışlardır. Böyle bir gereklilik oluşması halinde ise Bakanlığımız gereken hastaneyi en kapsamlı şekilde yapacak güç ve donanıma sahiptir" denildi. 


NEREDEYSE TAMAMLANDI

Ankara İncek'te 2010 yılında LÖSEV tarafından 3 milyon 250 bin TL karşılığında satın alınan 12 dönümlük arazi üzerine 400 yataklı Onkoloji Kenti Hastanesi yapılacağı açıklandı. LÖSEV, yaklaşık 2 yıl önce yapımına başladığı dev hastane için kamu spotları, internet, cep telefonu ve banka hesaplarıyla 10 TL'lik "tuğla" yardımları topladı. Hastane neredeyse tamamlanma aşamasına geldi. Sağlık Bakanlığı'nın önceki gün yaptığı bir açıklamayla hastanenin kaçak olduğu ortaya çıktı. 


Sabah


Geri Dön