29 / 03 / 2024

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı!

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Kargı ilçesine yapılacak olan Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da katıldı...




Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Kargı ilçesine yapılacak olan Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.


Temel atma törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kargı Belediye Başkanı Mustafa Başpınar, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr.İsmail Yücel, eski AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kargı’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ancak bunun buruk bir mutluluk olduğunu belirterek, “Ahmet Hamdi Akpınar ile birlikte bu temeli atmayı isterdim. Hatta açılışını onunla yapmayı çok isterdim. Allah’ın taktiri böyleymiş, ben onun güzel insan olduğuna şahitlik ediyorum, Kargı’ya güzel hizmetler yaptı, inşallah mekanı cennet olur. Çorum siyasetinde bir kadir bilirlik örneği sergilemek için Kargılıların bu kadar sevdiği ve ilçede ayrımsız herkesin derdine koşan bir kardeşimizin anısını yaşatmak adına bu hastanenin adının “Ahmet Hamdi Akpınar” olmasına karar verdik. Mevcut hastanenin adı şuandan itibaren Ahmet Hamdi Akpınar’dır. Yeni yapılacak hastanemiz tamamlandığında, adıyla birlikte buraya taşınacaktır” dedi.


Şimdi bir bayrak yarışının yaşandığını, Ahmet Hamdi Akpınarın taşıdığı onurlu bayrağı Kargılıların desteği ile Zeki Şen’e emanet edileceğini dile getiren Kafkas, kendilerinin de Şen’e her türlü desteği vereceğini belirtti.


Dün Kargı’ya hastane yapamayan, Çorum’a hastane yapamayan, hastasını tedavi edemeyen bir devlet yerine bugün anasının karnında çocuğunu takip eden, hamile anneyi getirip gerekirse anne otelinde yatıran, doğumunu sağlayan ve 18 yaşına kadar çocuğu devlet güvencesine alan bir devlete dönüştüğünü dile getiren Kafkas, “Dün yoksuluna ilaç veremeyen, tedavi edemeyen, herkesin sağlıktan yararlanma koşullarının farklı olduğu bir ülkeden bugün, Çorumun valisi, milletvekili, belediye başkanı hangi haklardan yararlanıyorsa, Kargı’daki yeşil kartlı vatandaşın aynı haklardan yararlanacağı bir devleti oluşturduk. Sosyal devleti oluşturduk, milletin emrindeki bir devleti oluşturduk” diye konuştu.


Dün dünyaya hasta yollayan muhtaç bir ülkeyken, artık dünyanın her gelişmiş ülkesinden hasta alan ve onları tedavi eden, sağlıkta dünyaya Türk modeli diye bir modeli kabul ettiren bir ülke olduğunu dile getiren Kafkas, “Başbakanımız sayesinde bütün bu işler oluyor. Onun güçlü liderliği, Sağlık Bakanlığımıza olan güçlü desteği olmasa bizim bunların hiç birini gerçekleştirme ihtimalimiz yoktu” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı.



Çorum Valiliği


Geri Dön