18 / 04 / 2024

LPG'ye 1 Nisan şakası gibi zam haberi! Litre fiyatı benzin fiyatına doğru hızla yükseliyor

LPG'ye 1 Nisan şakası gibi zam haberi! Litre fiyatı benzin fiyatına doğru hızla yükseliyor

Türkiye'de benzinin pahalı olması nedeniyle araçlarda yakıt maliyetlerini düşürmek için alternatif olarak tercih edilen LPG'ye bir zam haberi daha geldi. Zamla birlikte 11 lira 48 kuruş olan LPG'nin fiyatı 12 lirayı aşacak.



Enerji piyasası kaynaklarından edinilen son dakika bilgisine göre LPG'ye 5 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam bekleniyor. Muhtemel zamla birlikte LPG'nin pompa satış fiyatı 12 lirayı aşacak. Gelecek zam oranının 60-65 kuruş civarında olduğu öğrenildi. Bu zam sonrası İstanbul'da 11 lira 48 kuruştan satılan LPG'nin satış fiyatı 12 lirayı aşacak. Benzinin 19 lira 80 lira olduğu akaryakıt bayilerinde ucuz olduğu için tüketicinin tercih ettiği LPG de hızla yükselmeye devam ediyor. 

TÜRKİYE OTO GAZ PAZARINDA DÜNYADA İKİNCİ

Motorin, benzin, LPG fiyatları dahil tüm emtia fiyatları tarihteki en yüksek noktalara geldi. Bütün bunlar tüketimi etkiliyor ama oto gaz pazarında dünyanın 2’nci büyük pazarıyız. LPG şu an benzine göre daha ucuz olsa da günden güne artan fiyatları benzinle arasındaki makasın daralmasına neden oluyor. LPG'nin benzine göre dah uygun fiyata satılması nedeniyle LPG’li araçlara da talep artıyor. Fiyatının yanı sıra çevresel faktörlerle de insanların LPG’li araçları tercih etmesinde önemli biretken olarak ön plana çıkıyor. Piyasa analistleri bu bakımdan LPG pazarında önümüzdeki günlerde yüzde 3-4’lük bir büyüme bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön