19 / 04 / 2024

Lüks konut sektörü rotayı Ankara'ya çevirdi!

Lüks konut sektörü rotayı Ankara'ya çevirdi!

Avrupa Mahallesi, Ankara-Ankara, Aloha Evleri de Ankara'daki diğer lüks konut projelerinden birkaç örnek...




 



İstanbul'la simgeleşen lüks konut sektörü rotayı Ankara'ya çevirdi. Tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan Parkvadi Teras Evler projesi, bu sektörün Ankara'daki gelişiminin daha da süreceğini gösteriyor. Metrekaresi 4 bin TL'den satılan Parkvadi Teras Evler Projesi'nde, hızlı internetten evlere özel havuz ve saunaya kadar her türlü detay ev sahiplerinin hizmetine sunulmuş durumda. Avrupa Mahallesi, Ankara-Ankara, Aloha Evleri de Ankara'daki diğer lüks konut projelerinden birkaç örnek. Ankara'da son dönemde öne çıkan lüks konut projelerinin detaylarını araştırdık.

Teras Evler
Kuzu-Ulubol iş ortaklığı tarafından hazırlanan proje olan Parkvadi Premium Teras Evleri, metrekaresi yaklaşık 4 bin TL'den satışa sunuldu. 76 adet konuttan oluşan projede 50 adet 280 metrekarelik düz daire, 16 adet açık teraslı dubleks, 10 adet 700-1000 metrekare arasında değişen tripleks daireler bulunuyor. Şehrin orta yerinde 1 milyon metrekare yeşil alan içinde inşa edilen bu projede inşaat sektöründeki en lüks malzemeler kullanılmış. Sitenin, tüm kapalı ve açık alanlarını 24 saat izlemeyi sağlayan güvenlik sistemi bulunuyor. Hızlı internet erişimi, İP TV, uydu yayını D smart ve Digitürk altyapısı kurulmuş durumda. Tripleks dairelerin en alt katında yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, Amerikan bar, spor alanı, duş ve teras mevcut. Daireye özel ısıtma, havuz fıltrasyonu, su arıtma gibi mekanik ekipmanlar ve tesisler de hazır bulunuyor. Evler akıllı ev donanımına sahip. Otomasyon sistemi, cep telefonu ve internet üzerinden uzaktan müdahale imkânı sağlıyor.

312 Ulusoy City
Opan İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen proje Ümitköy'de yer alıyor. 160 daireden oluşan 312 Ulusoy City'de yer alan daireler, 475 bin ile 990 bin lira fiyat aralığında satılıyor. Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen evler, sosyal tesisleriyle dikkat çekiyor. Tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fıtness, sauna, Fin hamamı, spa merkezi, Türk hamamı, buhar odaları bulunuyor.

Ankara-Ankara
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Eskişehir Yolu üzerinde inşa ettiği Ankara-Ankara'ya birçok aile taşınmış durumda. Peyzaj mimarisinin de etkin biçimde kullanıldığı projede, bisiklet yolu, kafe, dört mevsim yararlanılabilecek havuz, çocuk havuzu, fıtness salonu, toplantı ve oyun salonu, güneşlenme terası, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanı da bulunuyor. Büyüklükleri 100 metrekare ile 219 metrekare arasında değişen daireler 2+1 'den başlıyor.

Çankaya Elit Park Konutları
4M Group ve Yapı Teknik iş ortaklığıyla Çankaya'da yaklaşık 10 dönümlük kayalık zemin üzerinde inşa edildi. Proje, 12 katlı iki blokta toplam 62 daireden oluşuyor. Çankaya Elit Park Konutları; şehir merkezine olan yakınlığı, 24 saat güvenliği, açık ve kapalı otoparkları, sosyal tesisleri ve diğer hizmetleriyle birlikte huzurlu ve rahat yaşam sürülebilecek bir site olarak tasarlanmış. Projedeki evlerin fiyatları 525 bin TL'den başlıyor.

Avrupa Mahallesi
Ankara'nın gözde yerleşim bölgelerinden Çayyolu-Konutkent mevkiinde 73 bin 500 m2'lik bir alan üzerine kurgulanan proje 3 ayrı etaptan oluşuyor. Sokak projesi olarak nitelendirilen Avrupa Mahallesi'nde, her dairede kış bahçesi bulunması, araç trafiği olmayan geniş yeşil alanlar gibi özellikler dikkat çekiyor.  Ankara  İnşaat'ın inşa ettiği Avrupa Mahallesi'nde fiyatlar 385 bin TL'den başlıyor, 1 milyon 150 bin TL'ye kadar yükseliyor. Yapay gölet alanı, sosyal tesis, yazın açılabilir kapalı yüzme havuzu, fıtness merkezi, Fin hamamı, her daireye ait depo, çocuk oyun ve spor alanları da mahallenin özellikleri arasında bulunuyor.

Gökteşehir Resİdence
Ankara Beton Sanayi tarafından Çukurambar semtinde inşa edilen Gökteşehİr Residence projesi, 28 katlı iki blokta toplam 184 daireden oluşuyor. 3+1,4+1 ve dubleks seçeneklerinden oluşan dairelerde tüm konfor düşünülmüş. Bunun yanı sıra daire girişlerinde her katta kat bahçeleri de mevcut. Sitede, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness center, tenis kortu, yürüyüş ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, Türk hamamı, sauna ve buhar odaları, ticaret merkezi, gençlik merkezi ve sağlık merkezi de bulunuyor.

Parkoran Konutları
Mesa-AMrk-Emlak Pazarlama Ortakhğı'nm TBMM eski lojman alanında yürüttüğü Parkoran Konutları Projesi, yayınlanan reklamlarıyla son dönemde dikkat çeken projelerden. 1832 konutun yer aldığı projenin yüzde 85'i yeşil alan olarak ayrılmış durumda. Konut tipleri 1+1'den 6+1 dublekse kadar değişiyor. Sitede 24 saat güvenlik, kapalı otopark imkanı, doğalgaz yakıtlı, ısı pay ölçerli merkezi ısıtma, mutfak ve beyaz eşya ile hazırlanan akıllı ev özellikleri bulunuyor. Sitenin sosyal merkezi içinde kapalı yüzme havuzu, fıtness ve sauna; peyzaj projesine uygun süs havuzu, çevre düzenlemesi ve bitkilendirme, basketbol ve tenis sahası, çocuk oyun alanı yer alıyor. Sosyal tesis sadece site sakinleri tarafından kullanılacak. Sitenin yüzde 85'inin yeşil alan olarak ayrılmış olması da projenin dikkat çeken nitelikleri arasında bulunuyor.

Şehrin Konakları
Erdemirler İnşaat tarafından İncek semtinde inşa edilen Şehrin Konakları projesi, 650 m2'lik alana sahip 3 farklı tipte ve isteğe göre şekillenebilecek 20 konaktan oluşuyor. Çevre düzenlemesinde 8 bin ağaç ve 13 bin metrekare yeşil alan bulunan Mogan Gölü manzaralı projede, her konağa özel kapalı yüzme havuzu, ev asansörü, sauna, Fin hamamı, Türk hamamı ve fıtness salonu bulunuyor.

Aloha Evleri
Aloha Grup tarafından Gaziosmanpaşa Büyük Esat Vadisi'nde inşa ediliyor. Adeta bir ormanın içerisinde yer alan proje, 1 bloktaki 66 daireden oluşuyor. Normal daireler 224 m2'lik bir alana sahip. Bunların dışında m2 bazında birbirinden farklı 9 bahçe, 6 tane de çatı dubleksi bulunuyor. En büyük daire 488 m2 genişliğinde. Evlerden özel asansörle spa, spor ve sağlık kulübü Oxygen Club'a iniliyor. Yüzme havuzu ve jakuzi, panoramik manzaralı ve sualtı müzik sistemine sahip.
Capital Ankara


 


Geri Dön